Trucks

Heyer Blomstergrossisten gaat voor extra duurzaam én efficiënt met Volvo FH LNG én LZV

Lijnrijder/exporteur Heyer Blomstergrossisten B.V. uit Rijnsburg heeft onlangs een nieuwe Volvo FH LNG in gebruik genomen. De 6x2-truck met 460 pk wordt ingezet als ecocombi (LZV) voor het transport van de eigen bloemen en planten naar bloemisten in Scandinavië. Vooral de CO2-besparing die met LNG gerealiseerd kan worden in combinatie met de inzet als LZV was voor Heyer reden voor deze duurzame en efficiënte oplossing te kiezen.
Heyer Blomstergrossisten gaat voor extra duurzaam én efficiënt met Volvo FH LNG én LZV

De Volvo FH 460 LNG-bakwagen werd geleverd door Volvo Group Truck Center B.V. (VGTC) uit Rijnsburg. De truck werd in lijnrijders uitvoering - met zijdeur en trap om vanuit de bakwagen te kunnen verkopen - opgebouwd.

 

Meer vervoeren, maar minder CO2 uitstoten

De keuze om te verduurzamen en tegelijk een efficiencyslag te behalen was voor Heyer snel gemaakt. “Wij rijden op Scandinavië: een land waar duurzaamheid een grote rol speelt in het dagelijks leven. Onze klanten verwachten dat wij ook voor het transport van onze bloemen en planten kiezen voor de meest duurzame optie die er is. Met LNG verwachten wij een aanzienlijke CO2-reductie te kunnen behalen. Dit is in lijn met onze wens om maatschappelijk verantwoord te kunnen ondernemen”, verklaart Dave Meertens, algemeen directeur bij Heyer Blomstergrossisten B.V.

De Volvo FH LNG wordt door Heyer ingezet als ecocombi (LZV). “De combinatie LNG én LZV maakt het extra interessant. We kunnen zo meer handel meenemen in één rit en slaan zo een dubbelslag. We vervoeren meer, maar stoten minder CO2 uit”, vertelt Dave Meertens.

De combinatie LNG én LZV maakt het extra interessant. We kunnen zo meer handel meenemen in één rit en slaan een dubbelslag. We vervoeren meer, maar stoten minder CO2 uit.

Om het rijden op LNG en LZV in te passen in de dagelijkse routine volgde het hele team van Heyer een training via Volvo Trucks-dealer VGTC. “De implementatie vergde de nodige voorbereiding, training en planning. Het hele team is er vanaf het begin nauw bij betrokken en enthousiast aan de slag gegaan. Dit in combinatie met de ondersteuning vanuit VGTC is echt een absolute must voor een geslaagd project.”

 

Achtergrond Heyer Blomstergrossisten B.V.

Heyer Blomstergrossisten B.V. is toonaangevend exporteur van bloemen en planten direct aan de bloemisten, met als thuismarkt Zweden en Finland. Klanten worden bediend met lijnrijden aan de deur bij de bloemist op wekelijkse basis én direct beleverd na aankoop via de webshop. Heyer werd in 1995 opgericht in Rijnsburg en is uitgegroeid tot een marktspeler van formaat waarbij de stap naar een mooie duurzame toekomst met plezier wordt genomen.

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

Meer Volvo Trucks-nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release