Trucks

Grote order: 1.000 Volvo’s FH I-Save voor Italiaanse transporteur Lannutti

Lannutti Group, een Italiaans transport- en logistiekbedrijf, heeft 1.000 nieuwe Volvo FH-trucks besteld met I-Save. Het bedrijf ziet mogelijkheden om met deze nieuwste brandstof besparende technologie het brandstofverbruik met 10 procent te verminderen en de CO2-uitstoot te verlagen.
Grote order: 1.000 Volvo’s FH I-Save voor Italiaanse transporteur Lannutti

Lannutti Group is actief in acht Europese landen met een vloot van 1.800 vrachtwagens. De beslissing om te investeren in 1.000 nieuwe Volvo FH-trucks werd genomen na een uitgebreide brandstoftest van een jaar, waarbij de nieuwe Volvo FH I-Save werd vergeleken met andere trucks in een gemengd wagenpark. Het resultaat was een verbluffende brandstofbesparing van 10 procent in vergelijking met een gelijkwaardige standaardtruck.*

“Wanneer we trucks in onze vloot vervangen, geven we prioriteit aan voertuigen met een lage uitstoot. Naast betrouwbaarheid is een laag eigengewicht van de truck cruciaal om een hoog laadvermogen te creëren en het brandstofverbruik tot een minimum te beperken. Na de positieve testperiode hebben we besloten dat alle nieuwe Volvo-trucks I-Save-trucks moesten zijn”, verklaart Valter Lannutti, CEO van Lannutti Group.

De Volvo FH I-Save combineert een extra zuinige motor met brandstof besparende functies die het verbruik verlagen bij langeafstandstransporten, zonder afbreuk te doen aan de rijeigenschappen. De trucks van Lannutti zijn ook uitgerust met extra veiligheidsvoorzieningen, zoals Lane Change Support en Driver Alert Support, die ongevallen helpen voorkomen.


“We sluiten geen compromissen op het gebied van veiligheid. Het is belangrijk om onze chauffeurs een veilige en comfortabele werkplek te bieden en het is ook een manier om onze leveringen veilig te stellen. Gelukkig zijn de meeste ongevallen klein. Desalniettemin hebben trucks die betrokken zijn bij een ongeval vaak een reparatie nodig en is het al helemaal kostbaar als een truck ‘total loss’ wordt verklaard. Laat staan wat een impact het kan hebben voor een chauffeur. Al met al ben ik ervan overtuigd dat extra veiligheidssystemen een goede investering zijn”, zegt Valter Lannutti.


De 1.000 Volvo’s FH I-Save zullen in 2021 en 2022 aan Lannutti worden geleverd.


“We hebben een lange en betrouwbare zakelijke relatie met de Lannutti Group en ik ben er echt trots op dat ze hun vertrouwen in Volvo stellen en dat ze de uitstekende brandstofprestaties van onze I-Save-trucks bevestigen. Dit komt niet alleen klanten, maar ook het klimaat ten goede”, verklaart Roger Alm, President Volvo Trucks.

Feiten

Elke functie van I-Save is ontworpen om brandstofkosten te verlagen.


De Volvo FH met I-Save bevat:

  • D13TC (Turbo Compound) 460 pk (2600 Nm) of 500 pk (2800 Nm) motor
  • Zeer zuinige achterassen
  • Motor-uitschakeling bij stationair draaien
  • I-Cruise met I-Roll, dat de snelheid aanpast om het brandstofverbruik laag te houden
  • Stuurbekrachtigingspomp met variabele cilinderinhoud
  • Update I-See
  • Update I-Shift met geoptimaliseerde software voor de lange afstand

* vergeleken met standaard Volvo FH met Euro 6 Step C-motor.

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

Meer Volvo Trucks-nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release