Trucks

NK Veiligste Chauffeur en ‘Teabag Challenge’ op 25 september op TT Circuit in Assen

Op zaterdag 25 september is het TT Circuit van Assen wederom het decor voor het NK Veiligste Chauffeur. Uit een deelnemersveld van circa 1000 vrachtwagenchauffeurs hebben 25 mannen en vrouwen zich gekwalificeerd voor de landelijke finale. Zij gaan hun kennis en kunde tonen en moeten onder andere een aantal uitdagende praktijkproeven afleggen. Martin Kolff was in 2019 de winnaar van het laatste NK.
NK Veiligste Chauffeur en ‘Teabag Challenge’ op 25 september op TT Circuit in Assen

Tijdens de finaledag vindt waarschijnlijk de grootste ‘Teabag Challenge’ van Nederland plaats. De ‘Teabag Challenge’ is de afgelopen maanden uitgegroeid tot een ware hype in de transportsector. Alle bezoekers aan het TT Circuit met een groot rijbewijs kunnen de proef op de som nemen en proberen om achteruit rijdend met een vrachtwagen plus oplegger een kopje thee te zetten.

 

De 25 finalisten van het NK Veiligste Chauffeur 2021 zijn:

Izaak de Baat (Klaaswaal),Rene de Baat (Klaaswaal), Famke Bos (Maarn), Andre Dillerop (Emmen), Edwin Dorrepaal (Wemeldinge), Roel de Graaf (Heino), Michael van Graafeiland (Zaandam), Henny de Haan (Oosterland), Danny Henskens (Berghem), Pieter Jacobs (Beuningen), John Kersten (Grave), Yaël Kluitenberg (Barneveld), Martin Kolff (Dirksland), Robert van der Meer (Leusden), Johan Muselaers (Erp), John Peek (Huissen), Richard Pieters (Hoogeveen), Joffrey Post (Bovenkarspel), Paul Roozen (Hilvarenbeek), Roy Ruesen (Dinxperlo), Gerard Schoenaker (Klarenbeek), Olav van der Stoep (Dordrecht), Mariska Struijs (Heerjansdam), Dirk-Jan Uitbeijerse (Volendam) en Allard Warnders (Linschoten).

 

Het programma ziet er als volgt uit:

9.00-13.00 uur roulatieprogramma finalisten
14.00-15.00 uur finale top-drie
15.00-15.30 uur uitreiking TVM Awards, incl. bekendmaking winnaar NK

Vanzelfsprekend wordt de finale in Assen volledig ‘coronaproof’ gehouden.

Martin Kolff, winnaar NK Veiligste Chauffeur in 2019

Over het NK Veiligste Chauffeur

Veiligheid op de weg is en blijft een belangrijk thema. Vorig jaar vielen er in Europa bijna 19.000 dodelijke slachtoffers in het verkeer. Uit onderzoek blijkt dat bij ruim 90 procent van het aantal ongevallen menselijk gedrag een grote rol speelt; dat percentage moet en kan omlaag.

TVM verzekeringen maakt zich al decennialang hard voor transportveiligheid. Het NK Veiligste Chauffeur is onderdeel van de TVM Awards, een initiatief van TVM om meer bewustwording te creëren bij alle weggebruikers voor veiligheid op de weg én om tegelijkertijd waardering te tonen voor de Nederlandse beroepschauffeurs.

 

Partners

De TVM Awards worden ondersteund door een aantal betrokken partners: Volvo Trucks Nederland, VVN, Van Eijck, Sectorinstituut Transport en Logistiek, Continental, BP, ANWB en Advance Groep. Op de finaledag van het NK Veiligste Chauffeur worden tevens de TVM Awards Ridder 2021 en Veilig Transport uitgereikt aan respectievelijk een chauffeur en een onderneming die een positieve bijdrage hebben geleverd aan de verkeers- en/of transportveiligheid in Nederland.

 

Hélène Hendriks

TV-persoonlijkheid Hélène Hendriks is al vanaf het begin als ambassadrice aan de TVM Awards verbonden. Zij zal op 25 september ook de finaledag presenteren. De winnaar van het NK Veiligste Chauffeur wint naast de sportieve eer vanzelfsprekend de bronzen TVM Award. De gehele-top 25 wint daarnaast een bezoek aan de Volvo-fabriek, het Volvo Trucks-democentrum en het Volvo Museum in het Zweedse Göteborg.

 

‘Veiligste vervoerders van Europa’

Michel Verwoest, CEO TVM verzekeringen, over de TVM Awards: "Ieder ongeluk op de weg is er één teveel. Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van iedereen om de veiligheid op de weg verder te verbeteren. Preventie is al decennialang een belangrijke pijler onder het beleid van TVM. Het creëren van meer bewustwording voor veilig rijgedrag doen we op talloze manieren, onder andere via de organisatie van de TVM Awards en het NK Veiligste Chauffeur. Het NK is voor ons en onze partners tevens een manier om de Nederlandse vrachtwagenchauffeurs een podium te geven want zij behoren al sinds jaar en dag tot de veiligste vervoerders van Europa. Dat is iets om trots op te zijn."

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

Meer Volvo Trucks-nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release