Trucks

René de Baat wint NK Veiligste Chauffeur

Vrachtwagenchauffeur René de Baat uit Klaaswaal is winnaar geworden van het NK Veiligste Chauffeur. Op het TT circuit van Assen was de 39-jarige Zuid-Hollander zaterdag 25 september jl. de sterkste van 25 finalisten. Danny Henskens (Berghem) en Pieter Jacobs (Beuningen) legden beslag op de tweede en de derde plaats.
René de Baat wint NK Veiligste Chauffeur

Voor De Baat was de winst speciaal, aangezien ook zijn vader Izaak zich had geplaatst voor de eindstrijd in Assen. “Ik had het niet verwacht. Veiligheid is een belangrijk thema. Ik beschouw deze prijs als een mooie blijk van erkenning”, reageerde De Baat, beroepschauffeur bij Van der Mark Transport. Na vijf proeven waren slechts drie finalisten overgebleven. Op het finale-parcours werd behendigheid gekoppeld aan veiligheid en snelheid. Op dat onderdeel bleef De Baat zijn concurrenten voor; als enige legde hij het complete parcours binnen de toegestane 15 minuten af.

Het NK vormde het hoogtepunt van de TVM Awards, de naam van het veiligheidsprogramma van TVM verzekeringen. De voornaamste doelstelling van de TVM Awards is het creëren van meer bewustwording voor veilig rijgedrag onder alle weggebruikers en zodoende een bijdrage leveren aan de transport- en verkeersveiligheid in Nederland. Uit handen van Michel Verwoest, CEO van TVM verzekeringen, ontving De Baat de TVM Award die hoort bij het NK Veiligste Chauffeur.

Veilig Transport

Transportonderneming Nijman/Zeetank uit Spijkenisse werd winnaar van de TVM Award Veilig Transport. De juryprijs die wordt toegekend aan een onderneming die vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid een positieve bijdrage levert aan de transportveiligheid. Frits Bakker, vestigingsdirecteur van Nijman/Zeetank, nam de TVM Award in ontvangst uit handen van juryvoorzitter Charles Engelaar, directeur marketing van Volvo Trucks Nederland. Nijman/Zeetank ontving de Award omdat het bedrijf haar werknemers ‘een compleet pakket aan veiligheid’ biedt. “Bij Nijman/Zeetank stopt veiligheid niet als de chauffeur uit zijn cabine stapt of naar huis gaat. Ook privé wordt er in de veiligheid van werknemers geïnvesteerd”, aldus het juryrapport.

 

Ridder Remco Kompier

De TVM Award Ridder 2021 werd uitgereikt aan Remco Kompier uit Nieuwegein. De vrachtwagenchauffeur van transportbedrijf Van der Wal uit Utrecht redde in maart een slachtoffer uit een auto die bij een ongeval op de A28 te water was geraakt.

De TVM Awards is een initiatief van TVM verzekeringen met steun van acht betrokken partners. De partners zijn: Volvo Trucks Nederland, Continental Benelux, Van Eijck Groep, BP, Advance Groep, Veilig Verkeer Nederland, ANWB en STL.

René de Baat (winnaar van het NK Veiligste Chauffeur 2021) mag zich een jaar lang de veiligste chauffeur van Nederland noemen. Daarnaast wint hij samen met de 25 beste chauffeurs van Nederland een reis naar Volvo Trucks in Zweden. Voor nummer 26 tot 75 is een fabrieksbezoek naar de Volvo Trucks-fabriek in Gent gereserveerd. 

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

Meer Volvo Trucks-nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release