Trucks

Eerste elektrische Volvo FH rolt van de band voor Nederland – Unilever en Simon Loos stellen hem in gebruik

Simon Loos neemt de eerste volledig elektrische Volvo FH van Nederland in gebruik. Op vrijdag 16 december werd de vrachtwagen afgeleverd bij Logistiek dienstverlener Simon Loos – die de truck voor Unilever gaat inzetten. De aanschaf is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking met Unilever en Kuehne & Nagel, die de logistiek verzorgt voor Unilever.
Eerste elektrische Volvo FH rolt van de band voor Nederland – Unilever en Simon Loos stellen hem in gebruik

Voor Simon Loos is de nieuwe Volvo FH Electric trekker de eerste elektrische trekker die in serie wordt gebouwd door een OEM (Original Equipment Manufacturer) en de eerste die wordt ingezet op langere afstanden en met hogere gewichten, tot zo’n 40 ton totaal gewicht.

De transporteur rijdt al met meer dan 20 elektrische vrachtwagens van andere merken en heeft inmiddels ruim 1,5 miljoen elektrische kilometers ervaring in met name een stedelijke omgeving. “De komende periode gaan we ongetwijfeld veel leren over de impact van elektrisch rijden op deze langere en zwaardere inzet, zodat we ons goed kunnen voorbereiden op het verder opschalen van zwaar elektrisch transport in de toekomst.” zegt Wim Roks van Simon Loos. 

Fossielvrij staal

Niet alleen de uitstoot wordt verminderd tijdens het rijden met de nieuwe Volvo FH – ook in het productieproces is er milieubewust gedacht. De truck zal worden ingezet tussen verschillende DC’s. “Deze truck is onderdeel van de eerste batch vrachtwagens waarvan het chassis gemaakt is van fossielvrij staal.”

De uitrol van elektrische Volvo’s in Nederland gaat de komende tijd door, met een complete range trucks: van de lichte range Volvo FL en FE (vanaf 16 ton) en de zware range FH, FM en FMX (tot 50 ton GVW).

Voor de vloot van Simon Loos betekent dat er nog 8 elektrische Volvo trucks bij komen. En net als bij de diesel- en LNG-trucks zijn ook deze voertuigen afgesloten met een Volvo Gold-onderhoudscontract om maximale beschikbaarheid te kunnen waarborgen. 

Over Simon Loos

Familiebedrijf Simon Loos ontzorgt dagelijks de logistiek van veel aansprekende bedrijven en merken in food retail en foodservice. In haar ruim tachtigjarig bestaan is de organisatie uitgegroeid tot een vooraanstaand logistiek dienstverlener. Na de fusie in 2021 met Peter Appel Transport heeft Simon Loos ruim 3.000 medewerkers en 1.400 voertuigen door heel Nederland.

 

Over Unilever

Unilever heeft in Nederland een sterke merkenportefeuille met bekende merken als Andrélon, Ben & Jerry’s, Calvé, Conimex, Dove, Knorr, Lipton, Unox en Zwitsal. Voor Unilever Nederland werken ongeveer 3.000 mensen. Duurzaamheid is een belangrijke pijler voor het bedrijf, ondanks de complexiteit van wereldwijde leveringsketens.

 

Over Volvo Trucks

Volvo Trucks levert een totaalpakket van transportoplossingen voor professionele en veeleisende klanten. In 2021 leverde Volvo wereldwijd ruim 120.000 trucks af. Naast traditionele verbrandingsmotormodellen heeft Volvo ook een sterke positie in de electromobility. Het werk van Volvo Trucks is gebaseerd op de kernwaarden kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

Meer Volvo Trucks-nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release