Trucks

Volvo Trucks bewijst de langeafstandscapaciteit van de Volvo FH Electric

Van München naar Berlijn, puur elektrisch - Volvo Trucks bewijst dat het kan in de recente ‘Miles Challenge’ in Duitsland. De ‘Challenge’, gecontroleerd en geverifieerd door het onafhankelijke testinstituut DEKRA, bewijst dat de Volvo FH Electric bij alledaagse inzet en met slechts een keer bijladen, gemakkelijk 600 km kan afleggen.
Volvo Trucks bewijst de langeafstandscapaciteit van de Volvo FH Electric

"Het feit dat we meer dan 600 km of 375 mijl kunnen afleggen met de Volvo FH Electric, brengt ons een grote stap dichter bij de toekomst en ons nul-emissiedoel tijdens het gebruik", zegt Christoph Fitz, Director New Vehicle Sales bij Volvo Trucks Duitsland. "Met de ‘Miles Challenge’ laten we zien dat we alle typen en soorten transport kunnen uitvoeren met onze geavanceerde elektrische trucks."

De ‘Miles Challenge voor elektrische trucks’ werd voor het eerst in het echt, tijdens reële omstandigheden tussen München en Berlijn gehouden. De resultaten zijn meer dan overtuigend en bewijzen dat de nieuwe heavy-duty elektrische trucks van Volvo Trucks meer dan 600 km kunnen afleggen met slechts één keer bijladen. De test, uitgevoerd door Volvo Trucks Duitsland met een Volvo FH Electric die sinds september af fabriek verkrijgbaar is, werd bij elke stap begeleid door twee DEKRA-experts en na succesvolle afronding officieel geverifieerd. De ‘Challenge’ werd gereden over 606 km. Het bijladen van de Volvo FH Electric, met een totaalgewicht van 39 ton, vond plaats op Autohof Selbitz.

De test werd bij elke stap begeleid door twee DEKRA-experts en na succesvolle afronding officieel geverifieerd.

De test werd met een gemiddelde snelheid van 85 km/u uitgevoerd onder alledaagse omstandigheden en met de beschikbare ondersteuningssystemen van Volvo Trucks zoals I-See. Door I-See wordt het vermogen optimaal gebruikt, aangepast aan de topografie.

Het door DEKRA geteste resultaat toont de prestaties van de 666 pk sterke e-drive in de Volvo FH Electric. Het gemiddelde verbruik op de route was 107 kWh/100 km. In totaal werd 119 kWh geregenereerd, wat overeenkomt met 18% van het totale energieverbruik op het traject. Bij aankomst in Berlijn was de batterijcapaciteit nog 35% met een resterende actieradius van iets meer dan 130 kilometer.

Het overtuigende praktijkresultaat van de ‘Miles Challenge’ werd nog eens bevestigd door drie testritten op dezelfde route met vooraanstaande Duitse bedrijfswagenjournalisten achter het stuur. Ook tijdens deze ritten scoorde de Volvo FH Electric op het hoogste niveau van zuinigheid, met slechts kleine verschillen tussen de verschillende bestuurders. Aan het einde van de rit spraken de chauffeurs hun enthousiasme uit over het hoge rijcomfort en de prestaties van de nieuwe Volvo FH Electric. De emissievrije zware Volvo-truck toont aan dat een elektrische vrachtwagen over lange afstanden de competitie aankan met dieselaangedreven trucks.

In september 2022 gingen de Volvo FH Electric, Volvo FM Electric en Volvo FMX Electric heavy-duty trucks in serieproductie in de klasse tot 44 ton, voor Nederland geldt zelfs 50 ton. De middelzware modellen, zoals de Volvo FL Electric en Volvo FE Electric, zijn al leverbaar sinds 2019.

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

Meer Volvo Trucks-nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release