Trucks

Volvo levert 20 elektrische trucks aan DFDS in Göteborg

Volvo Trucks leverde vorige week 20 volledig elektrische zware trucks aan het logistieke bedrijf DFDS in het Zweedse Göteborg. De levering maakt deel uit van een totale bestelling van 125 elektrische trucks die DFDS bij Volvo heeft geplaatst. Een deel van de nieuwe elektrische vloot zal worden ingezet voor het vervoer van goederen van en naar de assemblagefabriek van Volvo Trucks in Göteborg.
Volvo levert 20 elektrische trucks aan DFDS in Göteborg

DFDS, het grootste scheepvaart- en logistiekbedrijf van Noord-Europa, heeft een van de grootste bestellingen ooit geplaatst voor batterij-elektrische trucks van Volvo - 125 Volvo FM Electric-modellen.  Nu beginnen 20 van die trucks aan hun debuut in het commerciële verkeer.

Veertien van de trucks, opgeladen met groene stroom, zullen worden ingezet op transporten van en naar Volvo's fabriek voor zware vrachtwagens net buiten Göteborg. Het initiatief is een belangrijke stap om de duurzaamheidsdoelstelling van Volvo Trucks te bereiken - een 100% fossielvrije toeleveringsketen in 2040. Bovendien bevatten vier van de 20 aan DFDS geleverde trucks fossielvrij staal.

"Wij zijn ervan overtuigd dat wij het goede voorbeeld moeten geven en het gebruik van vrachtwagens zonder uitstoot van uitlaatgassen in onze eigen inkomende goederenstroom is een belangrijk onderdeel van onze strategie om een duurzaam transportsysteem van wereldklasse te creëren. Ik ben er echt trots op dat DFDS een partner is op deze reis," aldus Roger Alm, President van Volvo Trucks. 

De inzet van elektrische trucks zonder uitlaatgassen maakt deel uit van de ambitie van DFDS om in 2050 koolstofneutraal te zijn.

"Het vervangen van onze conventionele, dieseltrucks door alternatieven zoals de Volvo FM Electric truck zal een aanzienlijke impact hebben op onze koolstofuitstoot. Maar deze inspanning vergt veel meer dan een financiële investering. Het is belangrijk om samen te werken met energieleveranciers en marktleiders, zoals Volvo Trucks, om onze klimaatambities waar te maken. De overgang vereist de juiste infrastructuur en samenwerking op verschillende maatschappelijke terreinen. Dat kan niet alleen," zegt Niklas Andersson, Executive Vice President en Hoofd Logistics Division bij DFDS.

Sinds Volvo Trucks in 2019 begon met de productie van volledig elektrische trucks, heeft het bedrijf meer dan 4.300 elektrische trucks verkocht in meer dan 38 landen over de hele wereld. Volvo biedt momenteel de breedste productlijn van de industrie met zes elektrische modellen in serieproductie, die tegemoetkomen aan een zeer grote verscheidenheid aan transporten in en tussen steden. Volvo Trucks heeft als wereldwijde doelstelling dat in 2030 50% van alle nieuwe trucks die het verkoopt elektrisch zal zijn.

Over DFDS

DFDS levert veerboot- en logistieke diensten in Europa en Turkije, met een jaarlijkse omzet van DKK 17 miljard. De 8.000 werknemers zijn werkzaam op veerboten, vrachtwagens en kantoren in 20 landen. DFDS, dat in 1866 werd opgericht, heeft zijn hoofdkantoor in Kopenhagen en is genoteerd aan Nasdaq Kopenhagen.

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

For further information, please contact:

Jan Strandhede
Media Relations Director, Volvo Trucks
Tel: +46 31 3233715
Email: jan.strandhede@volvo.com

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,300 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2022 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.