Trucks

Safety service

Krachtig remmen en ingrepen door het actieve veiligheidssysteem, kan betekenen dat er ruimte voor verbetering voor de chauffeur is. De Safety-service in Volvo Connect helpt wagenparkbeheerders en chauffeurs om eventuele problemen te identificeren, zodat ze kunnen worden aangepakt. Naast het verzekeren van het welzijn van alle weggebruikers, verhoogt veilig rijden ook de brandstofefficiëntie en vermindert het slijtage - wat kan leiden tot grote verbeteringen voor uw bedrijfsresultaten.

Belangrijkste voordelen 

Verbeter en behoud de veilige rijstijl van chauffeurs.

Ontvang waarschuwingen bij ingrepen.

Verminder het risico op ongevallen. 

Lees hieronder meer over de Safety-service. U kunt ook de Digital Service Store in Volvo Connect bezoeken of contact opnemen met uw dichtstbijzijnde dealer voor meer services en informatie.

Krijg inzicht in risicovol rijgedrag

De Safety-service helpt bij het verbeteren van uw transportactiviteiten. Naast het registreren van het rijgedrag van de chauffeur, zoals hard remmen en optrekken, registreert de service ook gebeurtenissen waarbij de actieve veiligheidssystemen van de truck ingrijpen om incidenten of ongelukken te voorkomen. Zoals ingrepen van Forward Collision Warning met noodremfunctie en Electronic Stability Control. Dit kan u helpen om te begrijpen waar u uw inspanningen op het gebied van chauffeurstraining op moet richten. De Safety-service informeert u ook als de actieve veiligheidssystemen van de truck zijn uitgeschakeld.

Realtime meldingen en rapporten

De Safety-service houdt wagenparkbeheerders in realtime op de hoogte door te waarschuwen wanneer er een veiligheidsgebeurtenis plaatsvindt bij een voertuig uit het wagenpark. Veiligheidsgebeurtenissen zijn ook beschikbaar in een rapport op maat, voor een gedetailleerde analyse van chauffeurs en voertuigen. De Safety-service registreert de volgende gebeurtenissen: 
 

  • Krachtig remmen
  • Snel accelereren
  • Forward Collision Warning en noodstopfunctie
  • Driver Alert Support
  • Electronic Stability Control 
  • Lane Keeping Support

Meer services van Volvo

Let's connect

Klaar om aan de slag te gaan met Volvo Connect? Of heeft u gewoon een vraag over een service?
Uw dichtstbijzijnde dealer kan u helpen.