Volvo Trucks

NEDERLAND

×
I-Shift-software upgraden

Softwarepakketten aftermarket

Uw I-Shift upgraden

Soepeler schakelen. Lagere onderhoudskosten. Verhoogde brandstofefficiëntie. Betere productiviteit. In de afgelopen jaren is Volvo I-Shift de maatstaf in de sector geworden voor automatische transmissie.Het is ook mogelijk de I-Shift-software te upgraden en af te stemmen op uw transporttaken. Bekijk hier de verschillende opties, die zijn bedoeld om uw bedrijf nog efficiënter te maken.

De slimme aandrijflijn nog slimmer gemaakt

Bij het bouwen van uw truck hebben we de I-Shift-software geoptimaliseerd voor uw specifieke transporttoepassing. Zijn uw transportopdrachten sindsdien veranderd? Of heeft u een gebruikte truck gevonden waarvan de specificaties perfect passen bij uw wensen, afgezien van de I-Shift-software?

Geen probleem. We kunnen uw I-Shift-software gewoon upgraden zodat die aan uw eisen voldoet. Zo kunt u uw productiviteit verbeteren, brandstof besparen en de slijtage aan de aandrijflijncomponenten verminderen.

I-Shift-software upgraden voor zware transporttoepassingen
Volvo I-shift upgrade fuel save global

De voordelen van afgestemde software

Als de I-Shift-software perfect is aangepast aan de transporttaak, verbetert niet alleen de werking van de aandrijflijn. Het is ook gunstig voor de prestaties van uw bedrijf.

U ervaart een betere balans bij het behouden van snelheid met een optimaal brandstofverbruik. Het resultaat is een hogere productiviteit in combinatie met veilig en comfortabel rijden.

Volvo I-shift upgrade how to upgrade global

Hoe kan ik upgraden?

Als u uw I-Shift wilt optimaliseren, is een bezoekje aan uw Volvo-dealer voldoende. Hier upgraden we uw I-Shift-software zodat deze past bij uw transporttaken. De software wordt afgestemd op de certificeringen voor uitlaatemissies van de motor en de hardwareversie van uw I-Shift.

Enkele voordelen van het upgraden zijn:

  • Verbeterde prestatie
  • Lager brandstofverbruik
  • Comfortabeler rijden
  • Minder slijtage aan onderdelen van de aandrijflijn

Welke software moet ik kiezen?

Welk softwarepakket past bij uw transporttaak? Hier volgt een overzicht van de beschikbare pakketten. U ziet dat voor oudere versies van I-Shift bepaalde softwarepakketten zijn gecombineerd.

Volvo I-shift upgrade software basic global

Basis (TP-BAS)

Dit is het standaard softwarepakket dat bij I-Shift wordt geleverd. Het pakket biedt de essentiële functies van de versnellingsbak voor allround rijden.

Volvo I-shift upgrade software distribution global

Distributie (TP-DIST)

Past de functie van de versnellingsbak aan voor de specifieke omstandigheden in het distributiesegment. Het softwarepakket omvat functies voor een betere manoeuvreerbaarheid bij het wegrijden, als er weinig ruimte is en bij het rijden met lage snelheid.

Volvo I-shift upgrade software construction global

Bouw (TP-CON)

Functies voor de specifieke omstandigheden in het bouwsegment. Dit pakket is ontworpen voor slechtere wegcondities en zorgt voor een betere manoeuvreerbaarheid bij wegrijden, als er weinig ruimte is en bij rijden met lage snelheid.

Volvo I-shift upgrade software long haul global

Internationaal transport (TP-LONG)

Bevat intelligente functies voor een laag brandstofverbruik. Dit softwarepakket is ideaal voor langeafstandstransporten waarbij de nadruk vooral ligt op het brandstofverbruik. Dit pakket bevat de I-Roll-functie voor sommige I-Shift-versies.

Volvo I-shift upgrade software heavy duty transport global

Heavy-duty (TP-HD)

Optimaliseert I-Shift voor zwaar transport met hoge treingewichten (>85 ton). Hoe hoog het treingewicht ook is, de chauffeur kan altijd de rijeigenschappen optimaliseren door de Heavy Duty-modus in of uit te schakelen en de langeafstandsmodus te activeren. De functies in het softwarepakket bieden tevens voordelen voor trucks met meerdere gekoppelde aanhangers.

Volvo I-shift upgrade software crawler gear global

Kruipversnellingen

Past de functies van I-Shift met kruipversnellingen aan voor specifieke eisen. De softwarepakketten bevatten functies als zeer lage kruipversnellingen en meerdere snelheden achteruit. De pakketten zijn alleen beschikbaar voor trucks die zijn uitgerust met I-Shift met kruipversnellingen.

Voorzieningen softwareprogramma

Welke voorzieningen passen bij uw transporttaak? Dit zijn enkele van de meest opvallende voorzieningen van de I-Shift-softwarepakketten. Als u informatie wilt over alle voorzieningen en de exacte inhoud van elk pakket, neemt u contact op met uw Volvo-werkplaats en vraagt u om de informatiebladen voor uw specifieke I-Shift-versie.

Volvo I-shift upgrade gears global

Geavanceerde schakelaanpassingen, incl. Kickdown

Hiermee kunnen zowel de automatisch geselecteerde startversnelling als de rijversnelling in de automatische modus worden aangepast door de plus/min-knop op de versnellingshendel te activeren. 

Er is ook een functie waarmee de snelheid eenvoudig kan worden aangepast, wanneer het voertuig stationair draait of heel langzaam rijdt, bijvoorbeeld in de file. Verder kan er worden opgeschakeld, omdat het motortoerental automatisch wordt verhoogd vóór het opschakelen.

Met de kickdownfunctie wordt een versnelling geselecteerd voor maximale acceleratie. Hierbij wordt de versnellingskeuze gewijzigd om een maximale acceleratie van het voertuig te verkrijgen.

Volvo I-shift upgrade bad roads global

Verbeterde prestaties - slechte wegen

Dit optionele pakket is speciaal aangepast aan de specifieke omstandigheden in de bouw- en houttransportsegmenten.

De P+ Performance-modus biedt verschillende functies waarmee het schakelen wordt aangepast aan slechte wegoppervlakken en heuvelopwaartse weggedeelten. Dit programma omvat tevens functies die het starten vanaf stilstand in slechte rijomstandigheden vergemakkelijken.

Deze functie kan probleemloos worden gecombineerd met het Heavy Duty Transport-programma (TP-HD). De functies van AVO-ENH zijn alleen actief wanneer de HD-modus niet actief is en de Power-modus is geselecteerd.

Volvo I-shift upgrade I-see global

I-See

I-See onthoudt niet alleen eerder gereden hellingen. Ook de hellingspercentages zijn van te voren bekend.

Dit is mogelijk doordat het systeem toegang heeft tot de gegevens van alle trucks die I-See gebruiken. Deze informatie wordt opgeslagen in een database. Zodra een truck een route heeft gereden, kunnen alle andere trucks gebruikmaken van de topografische gegevens voor de route via de communicatie-eenheid van de telematicsgateway. Door het gebruik van I-See kunt u 5 procent besparen op de brandstofkosten.

De softwaresets worden alleen verkocht als accessoiresets en moeten worden gecombineerd met I-Cruise (Smart Cruise Control).

Volvo I-shift upgrade heavy duty global

GCW-controle voor zware toepassingen

(Alleen beschikbaar voor bepaalde combinaties van motor en versnellingsbak.)

Optimaliseert de versnellingskeuze voor hoge treingewichten (85 t < GCW ≤ 180 t). Deze functie verbetert de rijeigenschappen en het brandstofverbruik in het zware transportsegment.

In de HD-modus wordt de eerste versnelling gebruikt als wegrijversnelling en wordt de versnellingskeuze aangepast voor zwaardere treingewichten. De TP-HD-functie selecteert de wegrijversnelling op basis van het treingewicht, zodat de koppeling minder wordt belast.

Het gehele versnellingsbereik wordt benut en er wordt steeds bij hogere toerentallen geschakeld voor een maximaal koppel en rijcomfort.

Volvo I-shift upgrade enhanced shift global

Geavanceerde schakelstrategie

(Voor een volledige functionaliteit is EBS-MED vereist.)

Interactie met EBS (schijfremmen met elektronisch geregeld remsysteem, EBS-STD/EBS-MED) en ECS (elektronisch geregelde vering, SUSPL-EC), vergemakkelijken zowel het starten als manoeuvreren.

Deze remmodus maximaliseert het remeffect van de VEB/VEB+/retarder door automatisch de beste versnelling te kiezen zodat de motor bij een hoog toerental werkt. Deze functie compenseert voor het verminderd gebruik van de motorrem bij het schakelen in de remmodus.

Volvo I-shift upgrade pto functions global

Geavanceerde PTO-functies

Diverse functies die de PTO-werking ondersteunen. Met de PTO-functies van I-Shift kunnen eigenschappen als auto neutraal, achteruitblokkering en verbinding van splitterbak worden geactiveerd.

Volvo I-shift upgrade smart cruise control global

Intelligent Cruise Control

Optimaliseert de kruissnelheid en beperkt het effect van de hulprem wanneer de verkeersomstandigheden dit toelaten, op lichte hellingen bergafwaarts bijvoorbeeld.

Volvo I-shift upgrade iroll global

I-Roll

Een vrijloopfunctie die brandstof bespaart. I-Roll wordt gebruikt wanneer motorvermogen en motorrem niet nodig zijn, zoals bij het rijden op vlakke wegen.

Volvo I-shift upgrade launch control global

Launch Control

Werkt samen met EBS en zorgt voor automatische activering van de remfuncties bij het starten en bij manoeuvreren als er weinig ruimte is.

Neem contact op

Neem contact op met uw lokale Volvo Trucks-dealer voor alle specs en details van de aanbieding.