Trucks

Het volledige potentieel van de transportsector binnen handbereik

Bij de ontwikkeling van Vera heeft Volvo Trucks haar kracht gebruikt op drie technologische gebieden: een combinatie van autonoom rijden, connectiviteit en elektromobiliteit. Dit opent geheel nieuwe mogelijkheden voor de vele uitdagingen waarmee onze sector te maken heeft.
Het volledige potentieel van de transportsector onder handbereik

“We zien een sterke toename in zowel e-commerce als in de algehele wereldwijde consumptie. Een toename waarvan het einde nog niet in zicht is”, zegt Mikael Karlsson, Vice President Autonomous Solutions. “De industrie moet nieuwe manieren vinden om op een duurzame en efficiënte manier aan de toegenomen vraag naar transport te kunnen voldoen. Daarom moeten er nieuwe oplossingen worden ontwikkeld die een ​​aanvulling vormen op wat al beschikbaar is.”

Vera is ontworpen voor hoogfrequente transporten over vaste routes en relatief korte afstanden, waar grote volumes of goederen met grote precisie moeten worden geleverd, zoals in havens, fabrieksterreinen en grote logistieke centra. Dit betekent dat Volvo Trucks niet alleen een aanbieder van voertuigen is, maar ook van probleemloos goederentransport van de ene hub naar de andere.

Omdat de transportoplossing autonoom is, kan deze dag en nacht worden ingezet, waardoor een continue goederenstroom wordt gecreëerd met een hoge leveringsprecisie. De elektrische aandrijflijn van Vera leidt bovendien tot minder geluidsoverlast, lagere brandstofkosten en minder uitstoot van schadelijke stoffen.

“Elke toepassing is uniek en vereist een unieke oplossing”
“Ons systeem kan worden gezien als een uitbreiding op de geavanceerde logistieke oplossingen die nu al in veel sectoren worden toegepast”, legt Mikael Karlsson uit.  “Het maakt gebruik van bestaande infrastructuur, zoals standaard containers en trailers. Dit is belangrijk omdat het wereldwijde logistieke systeem niet van de ene op de andere dag zal veranderen.”

Vera is ontwikkeld voor specifieke toepassingen, maar heeft de potentie om in de toekomst te worden uitgebreid naar andere toepassingen. De uitdaging is dat elke toepassing uniek is en een unieke totaaloplossing vereist, dus samenwerking met klanten is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling.

“Het is onwaarschijnlijk dat er een one-size-fits-all oplossing komt die overal en voor iedereen werkt”, voegt Mikael Karlsson toe. “Die zal verschillen afhankelijk van de toepassing en de behoeften van de klant. Alleen door nauw samen te werken, kunnen we een oplossing op maat bedenken die de volledige voordelen van deze nieuwe opkomende technologieën benut. Vera laat zien dat Volvo Trucks klaar is om die reis te ondernemen. Het volledige potentieel van de transportsector komt hiermee onder handbereik.”