Trucks

Bereid uw truck voor op een tweede leven

De verkoopwaarde maakt een belangrijk onderdeel uit van de totale eigendomskosten van een truck. Het is essentieel om hier vanaf het begin naar te kijken. Het verschil tussen het wel of niet snel verkopen van een truck zit vaak in kleine details.
Volvo FH
De keuzes die u maakt bij het bestellen van een nieuwe truck, hebben grote invloed op de latere inruilwaarde.

Tegenwoordig hebben kopers van gebruikte truck een ruime keus via internet, waardoor een uiterst concurrerende markt is ontstaan. Voor een maximale verkoopwaarde moet uw truck opvallen en voldoen aan de eisen en verwachtingen van kopers.

Allereerst moet u potentiële kopers ervan overtuigen dat uw truck goed is onderhouden en verzorgd. Dit vereist goed onderhoud, slim investeren en vooruitdenken. Vaak zijn kopers maar kort in de gelegenheid het voertuig te inspecteren. Tekenen van slijtage kunnen een mogelijke verkoop meteen tegenhouden. Zelfs als het om een slechts oppervlakkig defect gaat, kan dit de indruk geven van verwaarlozing en de verdenking dat het voertuig in slechte staat is. Het is daarom essentieel dat u goed zorgt voor uw voertuig. 

“Tweede eigenaren zoeken betrouwbaarheid, vaak nog meer dan eerste eigenaren, omdat ze niet de waarborg van een garantie krijgen”, zegt Goran Travancic, Director Used Trucks, Volvo Europe. “U moet in staat zijn een aantoonbare onderhoudsgeschiedenis van de truck te laten zien, waaruit blijkt dat het onderhoud regelmatig is uitgevoerd in erkende werkplaatsen en met originele onderdelen.”

Bij het bestellen van een nieuwe truck is het vaak verleidelijk om die precies volgens uw wensen te specificeren. Maar hoe krapper de specificaties, hoe krapper het aantal mogelijke vervolgeigenaren. 

“Wanneer u uw truck specificeert voor regionale distributie, is het later lastiger om die te verkopen aan klanten voor lange afstanden”, voegt Goran Travancic eraan toe. “De meest voorkomende fout is kiezen voor minder vermogen om geld te besparen. Maar vervolgens raken ze de truck een paar jaar later moeilijk kwijt, omdat de meeste klanten op zoek zijn naar meer vermogen.”

Denk bij de koop van uw truck al na waar deze kan worden doorverkocht en wat de behoeften en verwachtingen van klanten zijn in die markt. Vaak is het de moeite waard om te investeren in extra functies of capaciteit, aangezien u de investering terugwint door een hogere inruilwaarde. “De waarde van uw truck is zo hoog als een klant bereid is te betalen”, zegt Goran Travancic. 

“Simpel gezegd, je vindt geen koper als de waarde nul is.”

 

Service
Een goed gedocumenteerde onderhoudsgeschiedenis van een erkend onderhoudswerkplaats geeft een mogelijke koper het vertrouwen dat het voertuig in topconditie is.

Kleur
Standaardkleuren zijn het gunstigst, aangezien unieke en speciale tinten minder kopers aantrekken. Wit scoort opvallend goed omdat het voor de volgende eigenaar makkelijker is het voertuig aan te passen met eigen bedrijfslogo's en opschriften.

Onderdelen
Het gebruik van originele onderdelen van Volvo bewijst verder dat het voertuig goed is onderhouden en dat klanten betrouwbaarheid mogen verwachten.

Banden
Oude of versleten banden zorgen direct voor een de waardevermindering van uw truck.

Cabine
Een grote cabine met extra ruimte en twee bedden kan de extra uitgave waard zijn, omdat deze gemakkelijker is door te verkopen.

Interieur
Zorg voor een schone en goed onderhouden cabine. Onaangename geurtjes en beschadigde bekleding vallen meteen op en schrikken kopers af. 

Motor
Met een trend op de markt naar steeds meer pk's betalen investeringen in een krachtiger motor zich op de lange termijn terug door de hogere verkoopwaarde.

Spoilers
Het ontbreken van spoilers kan een zichtbare diskwalificatie zijn en de indruk geven van extra brandstofverbruik. Omdat het kostbaar is om spoilers later te installeren, zijn deze de aanvankelijke investering waard.