Trucks

Elektromobiliteit binnen handbereik. De elektrische trucks zijn er.

Er is een grote belangstelling voor elektrische trucks op de markt. Klanten zijn nieuwsgierig en willen meer begrijpen over de mogelijkheden van deze nieuwe elektrotechnologie en de praktische toepassingen in de dagelijkse gang van zaken. Het overschakelen naar elektromobiliteit maakt vrachtvervoer stiller, schoner en duurzamer. De overgang naar een nieuwe en duurzamere transportomgeving brengt nieuwe aandachtspunten met zich mee, maar ook nieuwe mogelijkheden.
Elektrische trucks

Een soepele overgang met Volvo Trucks

Volvo Trucks wil de overgang naar elektromobiliteit vergemakkelijken. Onze benadering is holistisch. We bieden oplossingen op basis van de afzonderlijke behoeften van elke klant zoals rijcycli, laadvermogen, bedrijfstijd, actieradius en andere parameters. We streven altijd naar een hoge inzetbaarheid en productiviteit. Alles bij elkaar bieden we de juiste mix aan producten en services om uw dagelijkse werkzaamheden te optimaliseren. We ondersteunen dit met de zekerheid van een wereldwijd dealernetwerk.

Waarom elektromobiliteit?

Stillere steden
Lawaai is belastend voor mens en milieu. Elektrische trucks geven aanzienlijk lagere geluidsniveaus en minder geluidsgerelateerde verontreiniging. 

Schonere stadslucht
Elektromobiliteit speelt een belangrijk rol in de ambitie van Volvo Trucks voor nul emissies. We werken samen met steden over de hele wereld die actief op zoek zijn naar verbetering van de luchtkwaliteit.

Betere doorstroming
Stillere trucks maken het mogelijk om taken buiten de drukke uren uit te voeren, zoals in de vroege ochtend, laat in de avond of zelfs 's nachts. Dit vermindert de belasting op de wegen tijdens de spitsuren.

Betere werkdagen
Elektrische trucks vergemakkelijken het leven van chauffeurs. Een stillere aandrijving met nul emissies vormen de basis voor een aanzienlijk verbeterde werkomgeving, zowel in als buiten het voertuig. En omdat een elektrische truck over volledig vermogen en koppel beschikt vanuit stilstand, en er tegelijkertijd aanzienlijk minder vibraties van de aandrijflijn zijn, geeft dit ook een plezierige rijervaring.

Vol trots presenteren we deze eerste van een reeks Volvo-trucks met volledig elektrische aandrijving voor het reguliere verkeer. Met dit model maken we duurzame, stedelijke ontwikkelingen mogelijk met de voordelen die elektrische trucktransporten met zich meebrengen.

Gegevens Volvo FL Electric

  • Truck met volledig elektrische aandrijving voor distributie, vuilnisophaal en andere toepassingen in stedelijke omgeving, GVW 16 ton.
  • Aandrijflijn: elektromotor van 185 kW, max. vermogen/130 kW continu, transmissie met twee versnellingen, aandrijfas, achteras. Max. koppel elektromotor 425 Nm. Max. koppel achteras 20 kNm.
  • Energieopslag: 2–6 lithium-ion accu's, in totaal voor 100–300 kWh.
  • Radius: Tot 300 km.
  • Opladen: AC-opladen via het lichtnet (22 kW) of DC-snelladen via CCS/Combo2 tot max. 150 kW.
  • Oplaadtijd: Van lege naar geheel geladen accu's: snelladen 1–2 uur (DC-opladen), 's nachts opladen tot 10 uur (AC-laden) met maximale accucapaciteit van 300 kWh.
  • De eerste twee Volvo FL Electric-trucks worden ingezet door het afvalverwerkingsbedrijf Renova en het transportbedrijf TGM.
  • In het project Off Peak City Distribution worden de effecten bestudeerd van nachtelijke goederentransporten in het centrum van Stockholm. Doordat ze de spits kunnen vermijden, hebben de trucks slechts een derde van de tijd nodig voor hun opdrachten vergeleken met overdag.

Anderen bekeken ook

Laatste nieuws

Latest Press Release