Volvo Trucks

NEDERLAND

×

25 plaatsen waar de Volvo FH zich thuis voelt

Van besneeuwde en gladde wegen tot de hitte van de woestijn. Over bergen en door vlakten. De Volvo FH kan alle uitdagingen en klimaten aan. Vanaf 1993 heeft de Volvo FH steeds beantwoord aan de verwachtingen van de klanten. En Driving Progress is ook na 25 jaar nog steeds van toepassing op de Volvo FH. Ter ere van 25 jaar Volvo FH zetten we 25 uitdagende situaties waarin de Volvo FH uitstekend presteert op een rij. Herkent u uw werkterrein?
Volvo FH in de sneeuw in het donker

25: Sneeuw en gladde wegen kunnen gevaarlijk zijn. Met voorzieningen als ESP (elektronisch stabiliteitsprogramma) en Volvo Dynamic Steering rijdt u veilig in een Volvo FH.

Volvo FH in de sneeuw

24: Op hellingen zorgt de Volvo Engine Brake voor uitstekende remkracht. Ook in zware omstandigheden.

Volvo FH bergopwaarts

23: Zuinig rijden kan een uitdaging zijn op bergachtige wegen. Met de voorspellingen van de Volvo I-See cruisecontrol haalt u een nog lager brandstofverbruik.

Volvo FH bergopwaarts

22: Geweldige prestaties zijn vereist voor steile hellingen. Vanaf de introductie in 1993 heeft de Volvo FH zijn kracht laten zien in allerlei topografische situaties.

Volvo FH met bergen op de achtergrond

21: Volvo FH is niet zo maar een truck. Het is een werkplek en leefruimte. Op lange routes is chauffeurscomfort erg belangrijk. Meteen vanaf 1993 werd de Volvo FH gebouwd voor de chauffeur. En door uitgebreide testen met echte chauffeurs is de cabine steeds verder ontwikkeld.

Volvo FH op een winderige brug

20: Precisiesturen is belangrijk waar u ook bent. Op bochtige wegen zorgt Volvo Dynamic Steering voor nog meer stuurcontrole, en dat met minder belasting voor uw rug en nek.

Volvo FH op een bochtige weg

19: In de buurt van de zee of in zware regen wordt de lak zwaar op de proef gesteld. Op de Volvo FH worden twee lagen anticorrosiebescherming aangebracht, nog vóór de primer en kleurlak. Wist u dat u uw Volvo FH in meer dan 650 kleuren kunt bestellen?

Volvo FH in het havengebied

18: I-Shift met kruipversnellingen zorgt dat de Volvo FH zwaardere ladingen aan kan. Zo kunt u nog meer opdrachten aannemen.

Volvo FH in een indrukwekkend landschap

17: Niet alle wegen zijn druk. Volvo FH werkt met verschillende systemen om de chauffeur alert te houden. Ze nemen afwijkend gedrag waar en waarschuwen wanneer het tijd is om te stoppen.

Volvo FH close-up

16: Goed zicht is cruciaal op de weg. De voorruit van de Volvo FH is in de loop der jaren groter geworden om de werkruimte van de chauffeurs verder te verbeteren.

Volvo FH-truck in bergachtig terrein

15: Lagere brandstofkosten zijn gunstig voor uw bedrijfsresultaat. In het trainingsprogramma Volvo Driver Development krijgen de chauffeurs meer kennis en inzicht in de hulpmiddelen om de kosten en de uitstoot nog verder te verlagen.

Volvo FH in een groen landschap

14: Vanaf de introductie in 1993 heeft Volvo FH transportbedrijven geholpen om goede resultaten te behalen. De truck is veelzijdig en de constructie kan elke taak aan. En daarnaast is de truck heel zuinig, met lagere kosten en minder uitstoot als resultaat.

Volvo FH in een groen landschap

13: Volvo Trucks vindt natuur en milieu belangrijk. Met de Volvo FH is de weg naar minder uitstoot een reis die nog lang niet ten einde is. En dat terwijl de prestaties op het niveau blijven dat de klanten zijn gaan verwachten.

Volvo FH rijdt snel

12: Een hoge kruissnelheid verbetert de efficiëntie en bespaart brandstof. De Volvo FH is voortdurend in ontwikkeling, met nieuwe voorzieningen en oplossingen. Door de combinatie van uitstekende remkracht en aandrijflijnprestaties heeft de Volvo FH een uniek voordeel.

Volvo FH in een groen landschap

11: Volvo FH is drie keer uitgeroepen tot ‘Truck of the Year’. De laatste keer was de jury met name onder de indruk van de innovatieve cabine en de hightech-aandrijflijn.

Volvo FH close-up

10: Lane Keeping Support zorgt voor veiligheid door de wegmarkeringen met een camera in de gaten te houden. De chauffeur ontvangt een waarschuwing wanneer deze markeringen onbedoeld worden overschreden.

Volvo FH in een indrukwekkend landschap

9: Rijcomfort is van groot belang. Met name op lange ritten. Door uitgebreide testen met echte chauffeurs weet Volvo Trucks wat chauffeurs waarderen. Dat gaf de Volvo FH een voorsprong bij de introductie. En nog steeds – de Volvo FH is een chauffeurstruck.

Twee Volvo FH-trucks op een helling

8: Er zijn steeds meer actieve veiligheidsvoorzieningen opgenomen in de Volvo FH. Een voorbeeld is Forward Collision Warning met noodremfunctie. Deze functie combineert radar en camera om voertuigen vóór de truck te identificeren.

Volvo FH staat stil in een droog landschap

7: Zelfs in stilstand zorgt de Volvo FH voor de veiligheid en het comfort van de chauffeur. Een recente voorziening is I-Park Cool. Dit klimaatsysteem zorgt voor een goede nachtrust, ongeacht de weersomstandigheden buiten.

Witte Volvo FH op een helling

6: Er zijn flinke brandstofbesparingen mogelijk door I-Shift Dual Clutch te gebruiken bij het rijden in bergachtig gebied. De I-Shift Dual Clutch zorgt voor snel en soepel schakelen waardoor het motortoerental op peil blijft.

Volvo FH in het berggebied

5: De Volvo FH is op de weg meteen te herkennen aan de koplampen. Deze zijn niet alleen mooi, ze maken de truck ook zichtbaar voor andere weggebruikers. De inspiratie voor het ontwerp komt uit de koude Scandinavische winters. De krachtige gasontladingslampen in de koplampen zijn ook minder vermoeiend voor de ogen van andere weggebruikers. 

Volvo FH-tankwagen

4: Rijden in een heet en stoffig klimaat is een uitdaging. Maar een uitdaging waarbij de Volvo FH het goed doet. Voor de introductie in 1993 is de Volvo FH uitgebreid getest in het warme klimaat van Arizona, VS en West-Australië.

Volvo FH bij zonsondergang

3: Bij harde wind kan rijden lastig zijn. Volvo Dynamic Steering stelt de effecten van sterke zijwind bij, zodat het de chauffeur minder kracht kost.

Volvo FH bij zonsondergang aan zee

2: Veiligheid is van belang bij het verlaten van de truck en bij het instappen. De Volvo FH kan worden uitgerust met een antidiefstalsysteem met een alarm van 105 decibel zodat u zich overal veilig voelt tijdens het rijden.

Volvo FH rijdt de zonsondergang tegemoet

1: Wie weet wat de toekomst brengt. Eén ding waarop u kunt rekenen, is de Volvo FH.