Volvo Trucks

NEDERLAND

×

Het beste van februari: de belangrijkste artikelen in één overzicht

| Leestijd: 5 min | Leestijd: 5 min
Als Volvo Trucks proberen we u zo goed mogelijk te ondersteunen. Naast het specificeren van de juiste truck doen we dit door zoveel mogelijk nieuws en kennis met u te delen. Wilt u de populairste artikelen van afgelopen maand nog eens lezen? Dit is het beste van februari.
Het beste van februari: de belangrijkste artikelen in één overzicht

Volvo Trucks' I-Shift: na 20 jaar nog steeds een baanbrekende innovatie

Volvo Trucks’ I-Shift bestaat dit jaar 20 jaar. De automatisch schakelende versnellingsbak heeft een revolutie teweeg gebracht op het gebied van brandstofverbruik, prestaties en chauffeurscomfort. En ook twintig jaar na de introductie staat de ontwikkeling niet stil. Lees hier meer.

Alles over CO2-reductie: hoe verlaag ik de CO2-uitstoot van mijn transportbedrijf?

Op deze pagina vindt u alles over CO2-reductie in de transportwereld. We leggen u uit wat CO2-uitstoot precies is, waarom de transportwereld zo'n belangrijke rol speelt in het terugdringen van de wereldwijde CO2-uitstoot, welke wetgevingen rondom CO2-uitstoot van trucks er zijn en welke stappen transportbedrijven zelf kunnen zetten om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van klimaatverandering.

Wat is de actieradius van een elektrische truck?

Accu’s zijn zwaar en vooral duur. Met meer accu’s rijden dan nodig is, is dus kostbaar en blijkt vooral ook onnodig. De beste elektrische truck is namelijk niet die met de grootste actieradius maar één die precies goed is voor het werk dat hij moet doen. Maar dat verschilt per segment.

DHL Freight en Volvo Trucks bundelen hun krachten voor fossielvrij transport over langere afstanden

DHL Freight en Volvo Trucks werken samen om de introductie van zware elektrische trucks voor regionaal transport in Europa te versnellen.

W. Daemen duurzaam naar Duitsland met LNG: "Maut-voordeel gaf de doorslag"

Internationaal transportbedrijf W. Daemen uit Maasbree heeft onlangs twee Volvo FH 460 LNG 4x2-trekkers in gebruik genomen. Het verduurzamen van transport en de Maut-vrijstelling in Duitsland waren de belangrijkste redenen om te kiezen voor LNG-trucks.

Af fabriek elektrisch rijden voor Circulus-Berkel

De eerste Volvo FL Electric voor Circulus-Berkel is onlangs afgeleverd. De elektrische 4×2-bakwagen wordt ingezet voor het uitleveren van containers.

Hoe gaat het opladen en bijladen van een elektrische truck?

Er zijn veel verschillende manieren om een elektrische truck op te laden. Waar moet u allemaal rekening mee houden? En hoe is bijladen georganiseerd? En wat als er meerdere trucks in het wagenpark elektrisch zijn? Lees hier alles over wat nodig is voor het opladen van een elektrische truck.

Grote order: 1.000 Volvo’s FH I-Save voor Italiaanse transporteur Lannutti

Lannutti Group, een Italiaans transport- en logistiekbedrijf, heeft 1.000 nieuwe Volvo FH-trucks besteld met I-Save. Het bedrijf ziet mogelijkheden om met deze nieuwste brandstof besparende technologie het brandstofverbruik met 10 procent te verminderen en de CO2-uitstoot te verlagen.

Af fabriek oplossingen op maat voor PAX Bouw- en Industrieservice

PAX Bouw- en Industrieservice uit Heerenveen heeft onlangs twee nieuwe Volvo FH-trekkers in gebruik genomen. Het gaat om zwaartransporttrekkers met 540 pk.

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden voor chauffeurs?

Elektrisch rijden heeft veel voordelen. Zo is een elektrische truck stil en stoot hij geen schadelijke stoffen uit. Dit komt niet alleen medeweggebruikers, maar zeker ook de werkomgeving van chauffeurs ten goede.