Trucks

×

Het beste van augustus: de belangrijkste artikelen in één overzicht

| Leestijd: 5 min | Leestijd: 5 min
Als Volvo Trucks proberen we u zo goed mogelijk te ondersteunen. Naast het specificeren van de juiste truck doen we dit door zoveel mogelijk nieuws en kennis met u te delen. Wilt u de populairste artikelen van afgelopen maand nog eens lezen? Dit is het beste van augustus.
Het beste van augustus: de belangrijkste artikelen in één overzicht

Zuinig én veilig voor Sanders|Fritom

Logistiek dienstverlener Sanders|Fritom uit Uden heeft onlangs twee nieuwe Volvo’s FM in gebruik genomen. Vooral de lage instap, het goede zichtveld en het gunstige verbruik waren voor Sanders|Fritom redenen voor de nieuwe Volvo FM te kiezen.

Hoe kies ik de juiste aerodynamische opties voor mijn werkzaamheden?

Heeft u ooit moeite gehad om op een fiets harder dan 30 km/u te rijden? Ja? Dan heeft u ervaren dat aerodynamische weerstand zelfs bij lage snelheden zeer reëel is. Met de juiste aerodynamica op trucks kunnen aanzienlijke brandstofbesparingen worden gerealiseerd. Maar hoe kiest u de juiste aerodynamica voor uw werkzaamheden?

Waarom kunnen veiligheidssystemen worden uitgeschakeld?

Hoewel veel wettelijk verplicht zijn, kunnen de meeste veiligheidssystemen toch worden uitgeschakeld. Waarom is dat?

Hoe kun je chauffeurs nog veiliger laten rijden?

Trucks worden steeds veiliger. Maar de chauffeur blijft in control. Toch maken chauffeurs ook fouten. Menselijk. Hoe kun je ze daarop coachen? En wat is nodig om te zorgen dat ze veiliger rijden? Met minder schades, geen stilstand, geen extra kosten en nog belangrijker geen letsel?

Wat is (Bio-)LNG? Waarom LNG? En welke LNG-trucks zijn er?

LNG is 'Liquefied Natural Gas', oftewel vloeibaar aardgas. Bio-LNG (vloeibaar biogas) is gemaakt van gas afkomstig uit organisch materiaal. Voor ons zijn LNG en Bio-LNG cruciaal om een grote bijdrage te leveren aan de Zero Emissions-doelstelling van zowel Volvo Trucks als de EU. We leggen u hier graag wat LNG en biogas precies zijn, waarom ze grote voordelen kunnen bieden voor zowel het milieu als uw portemonnee, en welke LNG-trucks we aanbieden.

H. van Wijk Transport zet Volvo FE Electric in voor infraprojecten in Amsterdam

H. van Wijk Transport heeft een Volvo FE Electric 6x2 met kipperopbouw en autolaadkraan in gebruik genomen. De volledig elektrisch aangedreven truck wordt ingezet voor het transport van bestrating en grondstoffen voor infraprojecten in Amsterdam. Dat Volvo Trucks de truck af fabriek produceert en levert, was voor H. van Wijk Transport de belangrijkste reden om voor de Volvo FE Electric te kiezen.