Trucks

H. van Wijk Transport zet Volvo FE Electric in voor infraprojecten in Amsterdam

H. van Wijk Transport heeft een Volvo FE Electric 6x2 met kipperopbouw en autolaadkraan in gebruik genomen. De volledig elektrisch aangedreven truck wordt ingezet voor het transport van bestrating en grondstoffen voor infraprojecten in Amsterdam. Dat Volvo Trucks de truck af fabriek produceert en levert, was voor H. van Wijk Transport de belangrijkste reden om voor de Volvo FE Electric te kiezen. De truck is geleverd door Volvo Trucks-dealer Volvo Group Truck Center Aalsmeer.
H. van Wijk Transport zet Volvo FE Electric in voor infraprojecten in Amsterdam

Het is voor H. van Wijk Transport uit Aalsmeer de eerste elektrische truck. “Sinds vijf jaar zijn we volop bezig met duurzaamheid”, zegt directeur-eigenaar Harry van Wijk. “Dat vinden we zelf belangrijk en ook opdrachtgevers vragen in aanbestedingen steeds vaker wat je als bedrijf doet aan duurzaamheid. Ook zien we dat steden toewerken naar strengere regels. Zo mogen er in Amsterdam vanaf 2025 alleen nog uitstootvrije voertuigen rijden binnen de ring. Aangezien een groot deel van onze werkzaamheden zich daar afspeelt, is het als bedrijf zaak om daar bijtijds op te anticiperen.”

 

Service en ondersteuning

De noodzakelijke vervanging van een truck was voor Van Wijk aanleiding om zich nu te oriënteren op een elektrische truck. De zoektocht naar een geschikte truck leidde Van Wijk naar de Volvo FE Electric. “Het is onze eerste Volvo-truck. Dat Volvo Trucks de eerste fabrikant is die de elektrische vrachtwagen af fabriek levert is de belangrijkste reden om voor dit merk te kiezen. Wij hebben vertrouwen in deze oplossing en door met een OEM in zee te gaan, hebben we een vast aanspreekpunt en zijn we verzekerd van optimale service en ondersteuning.”

Actieradius

De Volvo FE Electric (GVW 27 ton) is voorzien van een kipperopbouw en een elektrisch aangedreven negentien tonmeter HIAB-autolaadkraan. De truck gaat voornamelijk rijden in opdracht van zusterbedrijf H. van Wijk Infra, dat gespecialiseerd is in GWW-projecten. Van Wijk: “Deze truck wordt volledig in Amsterdam ingezet voor het transport van onder andere bestratingsmateriaal en grondstoffen, zoals zand. De vrachtwagen biedt hetzelfde laadvermogen als onze dieseltrucks, maar is volledig uitstootvrij. We stationeren de truck bij een werf in Amsterdam, zodat we geen onnodige kilometers maken naar onze vestiging in Aalsmeer. We rijden gemiddeld 100 à 120 kilometer per dag in Amsterdam en de actieradius van de Volvo FE Electric is in principe voldoende voor een complete werkdag. Het is voor ons zaak om een balans te vinden tussen de actieradius en de inzet op locatie, want de autolaadkraan gebruikt ook accucapaciteit.”

 

Ideaal voor stop-en-go

De aandrijflijn van de Volvo FE Electric bestaat uit twee elektromotoren en een versnellingsbak met twee versnellingen. Het vermogen waarmee de truck wordt aangedreven, wordt gegenereerd door een elektromotor met een vermogen van 400 kW en een koppel van 850 Nm. De energie die vrijkomt bij het remmen wordt gebruikt om de accu’s op te laden, waardoor de truck zeer geschikt is voor inzet met veel stop-en-go.

Voorbereiden op de toekomst

De keuze voor de Volvo FE Electric past in de duurzaamheidsvisie van het bedrijf. Van Wijk: “We lopen graag voorop als het gaat om duurzaamheid. We hebben al elektrisch aangedreven bedrijfswagens, shovels, minikranen en gereedschap en nu dus ook een truck. Dat geeft ons de mogelijkheid om ons gedegen voor te bereiden op de toekomst en te kijken wat de beste optie is voor ons werk.”

Van Wijk kijkt terug op een prettige kennismaking met Volvo Group Truck Center en Volvo Trucks Nederland. “We zijn uitvoerig voorgelicht door een e-mobilityspecialist van Volvo Trucks over alle ins en outs van elektrisch rijden. Ook hebben we een keer gekeken bij een andere elektrische Volvo-truck die in opbouw was, waardoor we er letterlijk een goed beeld bij kregen. We gaan met veel vertrouwen aan het werk met deze truck.”

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

Meer Volvo Trucks-nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release