Trucks

Emons Group zet met Volvo LNG-trucks verder in op verduurzaming

Emons Group heeft onlangs nieuwe Volvo FH LNG-trucks in gebruik genomen. De strategie van het bedrijf richt zich op innovatieve en duurzame vervoersoplossingen in nichemarkten. De investering in LNG-trucks, waarmee een reductie van 20% op de CO2-uitstoot wordt behaald, is daarom een logische stap. De voertuigen werden geleverd door Volvo Trucks-dealer BAS Truck Center.
Emons Group zet met Volvo LNG-trucks verder in op verduurzaming

Je onderscheiden door middel van innovatieve en duurzame concepten in verschillende nichemarkten. Dat is de strategie van Emons Group. Het bedrijf stelt dat een logistiek dienstverlener zijn klant toegevoegde waarde moet leveren. Niet alleen in de laagste prijs, maar ook op het gebied van milieu en de laagst mogelijke CO2-uitstoot per vervoerseenheid. Met de investering in de Volvo FH LNG-trucks wordt deze belofte waar gemaakt. De CO2-uitstoot wordt met deze LNG-trucks direct met 20% teruggebracht.

Daan Emons, CEO van Emons Group: “Als familiebedrijf staan wij bekend om het leveren van innovatieve en duurzame logistieke oplossingen. Met onze 2WIN doubledeck-trailer leveren we bijvoorbeeld 60% meer laadvolume per transport. Gevolg hiervan zijn lage transportkosten per pallet, maar ook significante CO2 voordelen! Dit 2WIN-concept in combinatie met de inzet van duurzame brandstoffen zoals LNG, elektriciteit of waterstof betekent een echte win-winsituatie!”
 

Efficiënt en kostenverlagend

De Volvo FH LNG-truck heeft dezelfde rijeigenschappen als zijn tegenhanger op diesel. Qua onderhoud hebben de LNG-truck en de dieselvariant ook dezelfde onderhoudsintervallen. Verder is de truck net zo zuinig, maar ligt de brandstofprijs tot 40% lager. Dus; hoe meer kilometers er worden gereden, hoe beter dit voor de uiteindelijke Total Cost of Ownership is.
 

Roger Reiniers, director R&D van de Emons Group: “LNG is inmiddels een volwassen product. Deze LNG-trekkers doen niet onder voor een diesel aangedreven trekker. Prestaties liggen qua trekkracht op vergelijkbaar niveau. Naast verminderde emissies ligt het geluidsniveau ook lager. Goed voor de omgeving en de chauffeur! Onze chauffeurs zijn positief verrast!“
 

Over Emons Group 

De Emons Group is een solide, particuliere groep van bedrijven die al ruim 75 jaar bestaat. Het is een nichespeler in de Europese vervoersmarkt en de groep richt zich op innovatieve en duurzame vervoersoplossingen, met als doel de totale logistieke kosten te verlagen.

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:
 

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

of

Cynthia van 't Hoff
Tel: +31 622302461
E-mail: cynthia.van.t.hoff@volvo.com

Volvo Trucks levert een totaalpakket van transportoplossingen voor professionele en veeleisende klanten. Het bedrijf biedt een volledig assortiment van zware tot middelzware trucks en heeft een sterk internationaal netwerk van ruim 2.100 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo-trucks worden in 14 landen geassembleerd. In 2019 leverde Volvo wereldwijd meer dan 131.000 trucks af. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds vooraanstaande fabrikanten van trucks, bussen, construction equipment en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group levert bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service. Het werk van Volvo Trucks is gebaseerd op de kernwaarden kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.