Trucks

Volvo FH-bakwagen voor Fruitshop

Groente- en fruitzaak Fruitshop heeft een Volvo FH 420 6x2-bakwagen aan de vloot toegevoegd. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus in Goes en Schmitz Cargobull, onder wiens regie de opbouw is gerealiseerd.
Volvo FH-bakwagen voor Fruitshop

“Onze nieuwe truck gebruiken we voor het bevoorraden van onze winkels en marktkramen in Zeeland”, vertelt algemeen bedrijfsleider Erik Bouma van Fruitshop. “We hebben twee groente- en fruitwinkels in Kapelle en Goes en openen binnenkort nog een winkel in Goes en één in Middelburg. Daarnaast staan we op de markten in Middelburg, Vlissingen, Goes en in het zomerseizoen ook in Domburg.” 
 

Truck met je pink besturen met Volvo Dynamic Steering

De configuratie van de zeer compleet uitgeruste bakwagen was een nauwe samenwerking tussen Fruitshop, Bluekens Truck en Bus en Schmitz Cargobull. “Uitstraling, rijcomfort en veiligheid waren voor ons belangrijke punten”, zegt Bouma. “Dat komt op allerlei manieren terug.”

De truck is onder meer voorzien van een gestuurde naloopas en Volvo Dynamic Steering, waarmee het manoeuvreerwerk voor de chauffeur op markten en bij winkels makkelijker wordt. “Echt ongelooflijk”, zegt Bouma over het gemak van het elektronisch geregelde stuurbekrachtigingssysteem Volvo Dynamic Steering. “Hiermee kun je de truck letterlijk met je pink besturen.”
 

Veiligheid belangrijk in stedelijk gebied

Gelet op de inzet voorziet Fruitshop zijn trucks standaard van alle mogelijke veiligheidsfuncties. Bouma: “Je kunt je voorstellen dat het bij onze winkels en op de markt goed uitkijken is voor onze chauffeurs. Volvo biedt allerlei opties om de veiligheid verder te verbeteren.”
 

Zo koos Fruitshop onder meer voor het Active Safety-pakket. Veiligheidssystemen zoals Forward Collision Warning met noodremfunctie, Adaptive Cruise Control, Driver Alert Support, Lane Change Support en Lane Keeping Support bieden de chauffeur optimale ondersteuning onderweg. Het Visibility Pro-pakket met statische bochtverlichting, koplampsproeiers, regensensor, automatische lichtschakelaar en Bi-Xenon-verlichting zorgt voor uitstekend zicht. “Daarnaast hebben we een 3600 camera laten monteren zodat de chauffeur alles kan zien wat er rond de truck gebeurt”, vertelt Bouma. “Zeker op de markt is het soms superdruk en overal lopen mensen, dus dan zijn alle extra ogen welkom.”
 

Volvo Globetrotter-cabine geeft uitstraling

De Globetrotter-cabine geeft de truck uitstraling, zegt Bouma. “Deze truck is echt reclame voor ons bedrijf. Bovendien kunnen we er alle voorkomende werkzaamheden mee uitvoeren. We kunnen er ook een wipkar achter hangen waarin we materiaal opbergen dat we nodig hebben op de markt, zoals tenten, kassa’s en tafels. Ook hierbij hebben we gekozen voor gemak. De pneumatisch bedienbare vangmuilkoppeling vereenvoudigt namelijk het aan- en afkoppelen voor de chauffeur.”

De opbouw is gerealiseerd onder regie van Schmitz Cargobull en uitgevoerd door A. van Tilburg uit Roosendaal. De Schmitz Cargobull-opbouw is standaard opgebouwd uit de Ferroplast panelen van 45 mm dik en in dit geval voorzien van onder meer de dubbelvouwbare deuren en de SL2 veiligheidslampen. Deze lampen bieden extra veiligheid omdat in de bovenzijde van de laadbak de achterlichten, richtingaanwijzers en remlichten zijn gepositioneerd. Carrosserie Elenbaas heeft de opbouw van de zij-afscherming gedaan.  
 

Lagere truck door 8-tons vooras

“De samenwerking tussen Bluekens Truck en Bus, Schmitz Cargobull en ons heeft geleid tot een mooi eindresultaat”, zegt Bouma. “Het viel me bijvoorbeeld op hoe alle partijen meedenken over de configuratie van de truck en de laadbak. Zo krijg je een gedegen advies over zaken waar je zelf niet meteen aan denkt. Op advies van Bluekens Truck en Bus hebben we bijvoorbeeld gekozen voor een bladgeveerde 8-tons vooras in plaats van een 9-tons vooras. Een 8-tons vooras is namelijk voldoende voor het werk dat wij ermee doen en bovendien is de truck dan iets lager. Dat scheelt toch weer als je tachtig keer per dag met de laadklep op en neer moet. Het zijn misschien maar kleine dingen, maar wel zaken die het dagelijks werk makkelijker maken.”

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:
 

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

of

Cynthia van 't Hoff
Tel: +31 622302461
E-mail: cynthia.van.t.hoff@volvo.com

Volvo Trucks levert een totaalpakket van transportoplossingen voor professionele en veeleisende klanten. Het bedrijf biedt een volledig assortiment van zware tot middelzware trucks en heeft een sterk internationaal netwerk van ruim 2.100 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo-trucks worden in 14 landen geassembleerd. In 2019 leverde Volvo wereldwijd meer dan 131.000 trucks af. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds vooraanstaande fabrikanten van trucks, bussen, construction equipment en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group levert bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service. Het werk van Volvo Trucks is gebaseerd op de kernwaarden kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.