Trucks

De nieuwe Volvo FH – de ultieme ervaring in het internationaal transport

Voor het leven onderweg heeft u een truck nodig waarmee u veilig en comfortabel lange ritten kunt maken. De Volvo FH is een icoon voor internationaal transport dat uw beschikbaarheid en brandstofefficiency optimaliseert en u een unieke chauffeursomgeving biedt. De nieuwe Volvo FH is eenvoudig gezegd in elk opzicht verbeterd.

Wat is er nieuw in de Volvo FH?


Manager Product Jan Schouten van Volvo Trucks Nederland licht het toe.

Hoe wordt de nieuwe Volvo FH ervaren?


BIGtruck Online Magazine ging ermee op pad voor RTL Transportwereld.

Vanwege de ruimte en het comfort hebben we gekozen voor Volvo’s FH met slaapcabine. We hebben geregeld klussen verder van huis waarbij onze mensen meerdere dagen op locatie zijn. In de Volvo FH met slaapcabine hebben ze een prettige en comfortabele plek om te rusten. Het zijn robuuste, betrouwbare trucks met een uitstekend rijcomfort, mede dankzij Volvo Dynamic Steering.
In vergelijking met het vorige model zijn de LED-verlichting en de dodehoekcamera een grote verbetering. De enorme lichtopbrengst van de LED-verlichting en de dodehoekcamera maken het werk voor de chauffeur nog veiliger.
Dankzij de Volvo Dynamic Steering en de I-Shift-versnellingsbak is de Volvo FH bijzonder wendbaar en manoeuvreerbaar. De chauffeur is zeer tevreden over hoe soepel deze truck stuurt. Dat is ook een must omdat wij vaak in stadscentra en woonwijken moeten zijn, waar de ruimte soms beperkt is.”

Brochure nieuwe Volvo FH


Zoekt u beknopte, feitelijke productinformatie over de nieuwe Volvo FH? Bekijk dan de Product Overview hieronder. 

Zoekt u meer achtergrondverhalen met mooie sfeerimpressies? Bekijk dan het Product Magazine.

Maximaal rendement

Haal alles uit uw brandstof

Vermogen afgestemd op uw opdrachten

Alles over de aandrijflijnen van de Volvo FH

De volgende stap in de evolutie

De steeds veranderende constante in het internationaal transport

Overzicht van de Volvo FH

Motorvermogen: 420-540 pk
Vijf cabineformaten
Diesel, biodiesel, HVO, (Bio-)LNG en elektrisch
Trekker of bakwagen
Gedetailleerde info in de specificaties

Afgestemd op uw productiviteit

Een chassis gemaakt voor uw werk

Uitgebreide reeks services

Haal nog meer uit uw werkzaamheden

Cabineopties voor de Volvo FH

Belangrijkste features van de Volvo FH

Services die uw bedrijf ondersteunen

Accessoires voor uw nieuwe Volvo FH

Bestel hem zoals u het wilt!

Veelgestelde vragen over de Volvo FH

De meeste van onze klanten die rijden op internationale transporten kiezen voor de Volvo FH, maar de truck is ook populair voor het vervoeren van boomstammen en voor bouwtransporten. De Volvo FH is een uitstekende keuze voor veeleisende opdrachten waarbij u een krachtige aandrijflijn nodig heeft. Bovendien zult u de ruime en comfortabele cabine op prijs stellen.

Als u wilt, kunt u uw Volvo FH aanschaffen met een robuust tandemstel. Dit biedt een geweldige combinatie van laadvermogen, tractie en brandstofefficiency, vooral met de liftbare tandemas. Hiermee brengt u het ver onder zware omstandigheden. Maar als u echt een aangedreven vooras nodig heeft, raden we aan de Volvo FMX eens nader te bekijken.

Dat hangt ervan af hoe lang u bent. Onze Globetrotter-cabine biedt een maximale stahoogte van 205 cm, maar als ruimte uw prioriteit heeft, kunt u kiezen voor de Globetrotter XL of de Globetrotter XXL-cabine. Ze bieden allebei een stahoogte van 220 cm. De laatste is voorzien van een breder bed en is onze ruimste keuze.

Comfortabel. U heeft veel ruimte, een comfortabel bed en een aangenaam klimaat, ongeacht de buitentemperatuur. Zelfs als u veel stroomverbruikende apparatuur inschakelt, hoeft u zich de volgende ochtend geen zorgen te maken over de toestand van de accu, want de Volvo FH is leverbaar met dubbele accu's en afzonderlijke circuits voor verblijfsfuncties en de motor.

Ja, dat kan! Al onze D13-motoren kunnen rijden op HVO en sommige op biodiesel. Bovendien bieden we twee motoren aan die op vloeibaar aardgas (LNG) of bio-LNG kunnen rijden, wat uw ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleint.

Stel uw ideale Volvo FH samen

Nieuwsgierig naar de Volvo FH?

Uw dealer beantwoordt graag al uw vragen. Uiteraard geheel vrijblijvend.