Trucks

Hurkmans Transport zet mens en milieu centraal met inzet van LNG-trekker

Mens en milieu zijn leidend bij Hurkmans Transport. Reductie van de CO2-uitstoot is daarom een belangrijk doel. Het bedrijf uit Someren zet die ambitie kracht bij met de inzet van een Volvo FH 460 LNG 4x2-trekker.
Hurkmans Transport zet mens en milieu centraal met inzet van LNG-trekker

‘Veilig onderweg naar een gezonde toekomst’, is de visie van Hurkmans Transport. “Met al onze activiteiten willen we een positieve bijdrage leveren aan mens en milieu”, zegt directeur Jan Hurkmans. “Dat zien wij als de twee waardevolste bronnen voor een gezonde toekomst.”
 

Adviseur, leverancier en transporteur

Hurkmans Transport levert een compleet pakket diensten aan de betonindustrie. “Onze klanten zijn betonverwerkende bedrijven in voornamelijk de bouwsector. We zijn zowel leverancier, transporteur als adviseur, al naar gelang de behoefte van de klant. We leveren alle benodigde grondstoffen voor beton, produceren op maat gemaakte cementmengsels en verzorgen de op- en overslag van bouwgrondstoffen. Ook geven we advies over te gebruiken grondstoffen. Je ziet dat de markt steeds meer vraagt om duurzame mengsels. Ook daarin kunnen we adviseren over grondstoffen met een kleinere CO2-footprint.”

Bestaansrecht

In de visie van Hurkmans zijn mens en milieu en ondernemen nauw met elkaar verweven. “Natuurlijk moet het bedrijf rendabel zijn en moet er onderaan de streep een plus staan. Maar we zijn ervan overtuigd dat een bedrijf dat zuinig is op mens en milieu, zijn bestaansrecht voor de toekomst verzekert. Een bedrijf met tevreden en gezonde medewerkers die hun werk met plezier doen, levert betere service en kwaliteit.”


Anderen inspireren

De ambities van Hurkmans Transport krijgen op allerlei manieren gestalte. Zo is er veel aandacht voor het welzijn van medewerkers en een gezonde leefstijl. Goed voorbeeld: de aflevering van de Volvo FH LNG ging op uitdrukkelijk verzoek van Hurkmans niet gepaard met taart, maar met een mand fruit. Ook schadepreventie, veilig werken, zuinig rijden en milieuvriendelijke oplossingen krijgen veel aandacht. “Onze chauffeurs doen hun best om zo zuinig mogelijk te rijden. Niet harder rijden dan 83 kilometer per uur, afstand houden, uitrollen, et cetera. Dit verkleint de CO2-uitstoot en vergroot de veiligheid.” Hurkmans hoopt anderen te inspireren om hetzelfde te doen om zo gezamenlijk met andere weggebruikers de CO2-footprint verder te verkleinen. Om dit te bereiken zijn alle opleggers uitgerust met teksten als: ‘Ik traag? Voor het milieu doe ik dat graag’. En: ‘Rol met me mee voor minder CO2’.


20% minder CO2-uitstoot met Volvo LNG

De aanschaf van een Volvo FH 460 LNG 4x2-trekker past naadloos in de filosofie van Hurkmans. De Volvo LNG-truck biedt dezelfde rijprestaties als een dieseltruck, maar produceert 20% minder CO2. Hurkmans: “LNG heeft al langer onze aandacht als mogelijkheid om de CO2-footprint te verkleinen. Aanvankelijk was op onze routes het gebrek aan LNG-tankstations echter een probleem. Nu komen er steeds meer LNG-vulpunten bij, waardoor een LNG-truck ook voor ons een haalbare optie is. We beginnen met één truck in het silotransport in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Om een eerlijke vergelijking te kunnen maken met onze andere trucks, zetten we de LNG-truck in op dezelfde routes en voor dezelfde werkzaamheden als onze dieseltrucks. De eerste indruk over de rijprestaties en het rijcomfort is zeer positief. Met deze truck willen we de komende tijd nadrukkelijk ervaring opdoen om op basis daarvan te bepalen welke vervolgstappen we zetten met de rest van ons wagenpark.”

Keuze voor merk en dealer

De vloot van Hurkmans Transport telt nu tien Volvo-trucks (FH en FM).

“Volvo onderscheidt zich door de kwaliteit van de trucks, de focus op veiligheid en de service van de dealer. Het Global Truck Concept van BAS Truck Center spreekt mij zeer aan. We hebben één aanspreekpunt voor de aanschaf van trucks en service en onderhoud, maar ook voor banden, onderdelen en financiering. Het totaalpakket van BAS Truck Center maakt het mogelijk om in één keer alles te kunnen regelen. De eenvoud van het traject van bestelling tot inzetbaarheid maakt het, in combinatie met het vertrouwen in de goede service, heel gemakkelijk en aantrekkelijk om bij BAS Truck Center een voertuig te kopen.”


Hurkmans Transport in het kort

  • Hurkmans Transport bestaat sinds 1992.
  • Jan Hurkmans en Ben Hurkmans namen het bedrijf in 2018 over van oprichter Jan Hurkmans senior.
  • Nederland, België, Frankrijk en Duitsland zijn het werkgebied.
  • De vloot bestaat uit 40 trekkende eenheden, waarvan tien Volvo-trucks. Qua getrokken materieel beschikt Hurkmans Transport over silo-opleggers (onderlossers en kipsilo’s) en kipperopleggers.

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

Meer Volvo Trucks-nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release