Trucks

Uw elektrische truck voor stedelijke transporten

Volvo FE Electric

Er is veel voor nodig om de stad overeind te houden. Maar deze robuuste drie-assige truck met een bruto voertuiggewicht tot 28 ton houdt zich meer dan staande bij veeleisende stedelijke transportopdrachten zoals afvalinzameling, licht bouwtransport en leveringen. Om de overgang naar elektrisch vervoer te vereenvoudigen, is de truck leverbaar met service- en ondersteuningspakketten voor opladen, route- en afstandsplanning, accumonitoring en meer.

Maximaal toelaatbaar treingewicht (GCW) tot 28 ton

Tot 225 kW vermogen

Tot 300 km

Productief blijven en de touwtjes in handen houden

Het is niet moeilijk om een Volvo FE Electric aan uw bedrijf toe te voegen. U krijgt toegang tot services voor doorlopende truckmonitoring en voorspelbare onderhoudsplanning om beschikbaarheid en leveringen te garanderen. Zo kunt u zorgeloos werken dankzij routeplanning, plaatsbepaling met energiestatus in realtime, rapporten voor follow-up en nog meer. Alles gemakkelijk toegankelijk en overzichtelijk in de Volvo Connect-portal en de app.

Soepele en krachtige aandrijflijn

Twee elektromotoren, in combinatie met een versnellingsbak met 2 versnellingen, zorgen voor een uiterst soepele rijervaring. Het enorme vermogen tot 225 kW/300 pk wordt verwerkt door een uniek tractieregelingssysteem dat ook geschikt is voor glad wegdek. Er zijn verschillende rijmodi beschikbaar met de gewenste niveaus voor prestaties, comfort en energieverbruik. Tot vier accupacks zorgen voor voldoende actieradius bij uw opdrachten.

Actieradius die past bij uw vereisten

Met een actieradius tot 300 km kunt u met de nieuwste generatie accutechnologie de Volvo FE Electric precies op uw behoeften afstemmen. Als uw opdrachten minder actieradius tussen de oplaadbeurten vereisen - kunt u in plaats daarvan de laadcapaciteit drastisch verhogen. Uw Volvo Trucks-dealer helpt u de juiste truck voor de klus te vinden.

Specificaties – Volvo FE Electric

Eigenschappen​

Volvo FE Electric

   
Asconfiguraties​

Bakwagen: 4×2, 6×2

Alle assen met luchtvering

   

Cabines​

Dagcabine, korte slaapcabine, slaapcabine, cabine met lage instap

   

Combinatiegewicht 

Tot 28 ton    
Accucapaciteit 282-376 kWh (bruto), 3 tot 4 accu's van 94 kWh per accu    

Actieradius

Tot 300 km (afhankelijk van inzet)

   
Oplaadtijd

10-14 uur met AC-laden (22 kW)

2-​2,5 uur met DC-laden (150 kW)

   

Aandrijflijn 

2 elektromotoren, versnellingsbak met 2 versnellingen    
Prestaties Tot 225 kW (300 pk) continu vermogen    

Toepassingen

Diverse opbouwmogelijkheden en elektrische PTO beschikbaar

   
De Volvo FE Electric is speciaal uitgerust met een extra derde zitplaats. Daardoor kunnen we met deze truck ook trainingen verzorgen. Deze multifunctionele inzet gaat ervoor zorgen dat wij en al onze medewerkers ontzettend veel ervaring opdoen met het werken met een elektrische truck en zo worden klaargestoomd voor de toekomst.
Het rijden is rustiger en comfortabeler dan diesel, omdat een elektrische truck minder geluid produceert en veel minder (motor)trillingen heeft. Daarnaast trekken elektrische trucks in één vloeiende beweging op en dat maakt ze geschikt voor stop-en-go verkeer.
De actieradius van de Volvo FE Electric was voor ons een van de belangrijkste punten en het bereik van deze truck is voldoende om een volledige werkdag te kunnen rijden. We hebben ook een aantal dagen gebruik mogen maken van een demovoertuig. De algemene indruk was: rijdt soepel, ligt lekker op de weg en ook heel belangrijk: de opgegeven actieradius is betrouwbaar.

Vrijblijvend advies aanvragen

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Veelgestelde vragen over elektromobiliteit