Trucks

Volvo FH 8x4 met dieplader voor De Jong Zuurmond

De Jong Zuurmond heeft onlangs een rondom luchtgeveerde Volvo FH 8x4 Globetrotter met een dieplader van Nooteboom in ontvanst genomen. De truck wordt toegevoegd aan het grote wagenpark van de specialist in infrabeheer, onderhoud en groenbeheer. Volvo Trucks-dealer, Van Dijk Trucks Culemborg, leverde de truck.
Volvo FH 8x4 met dieplader voor De Jong Zuurmond

"Wij hebben een materiaal gedreven organisatie", vertelt eigenaar Gerrit Zuurmond, die samen met zijn vrouw Erica het bedrijf met ruim vijfhonderd medewerkers runt. "Dat betekent ook dat we ons wagenpark en alle voertuigen en machines daaromheen continu op peil houden. Wij bieden alle disciplines op het gebied van beheer en onderhoud rondom wegen en waterwegen aan en we hebben zoveel mogelijk eigen materiaal in huis zodat we de hele keten kunnen organiseren. We hebben in totaal zo’n zestig landbouwmachines, 75 tractoren en 75 vrachtwagens."

De laatste aanwinst is een Volvo FH 8x4 Globetrotter; een trekkend voertuig met een dieplader van Nooteboom. "We hebben onlangs een aantal zware, asfalt gerelateerde machines aangeschaft en die willen we zelf kunnen vervoeren. De truck heeft met ontheffingen een maximaal gewicht van 180 ton, dus ook voor toekomstige machines is het een waardevolle toevoeging. Het is een mooie truck om te zien, hij heeft alle veiligheidsopties en nog belangrijker: het is heel fijn gereedschap. Voor de jongens die ermee werken is het een stukje trots en voor ons als bedrijf is het weer een mooi visitekaartje."

De voertuigen die door De Jong Zuurmond ingezet worden, zijn zeker niet standaard. "De meeste voertuigen moeten dubbel inzetbaar zijn. Service is bij ons ontzettend belangrijk, dus we moeten de spullen zo veelzijdig mogelijk in kunnen zetten om de planning te halen. Van onze leveranciers verwachten wij ook dat zij mee kunnen in onze standaard. Volvo Trucks-dealer Van Dijk Trucks is bij uitstek een partij die dezelfde no-nonsense mentaliteit heeft als wij; het zijn aanpakkers. Als er een probleem is, wordt het zo snel mogelijk opgelost, zonder vragen te stellen. Het schakelt ook prettig: als ik een idee heb voor een nieuwe truck, werken zij alles uit en betrekken ze er de juiste onderleveranciers bij om het perfecte product te leveren."

Vestigingsmanager Han de Bruijn is blij met de – soms – uitdagende samenwerking. "Wij doen ons best om op elke vraag snel te schakelen. Vanwege het bijzondere materieel dat De Jong Zuurmond rond heeft rijden, is het niet altijd mogelijk om acuut een oplossing te regelen, maar we weten meestal wel de kanalen te vinden om tóch iets voor elkaar te krijgen. Dat doe je ook, omdat je het vertrouwen naar elkaar hebt uitgesproken. Zij moeten op ons kunnen vertrouwen, zodat hun klanten weer op hen kunnen vertrouwen. Onze jongens zijn ontzettend gemotiveerd om een stapje extra te zetten, omdat ze weten dat het heel erg gewaardeerd wordt."

En dat vertrouwen heeft De Jong Zuurmond uitgesproken: een nieuwe Volvo FM 10x4 met een lengte van 8 meter is besteld. Één van de eerste in Nederland. 

Volgens De Jong Zuurmond blijft de wereld van infrabeheer- en onderhoud in beweging. "En daarmee natuurlijk ook ons materieel en wagenpark. We moeten blijven automatiseren, innoveren en op tijd vernieuwen. Zo blijf je succesvol. Wij verwachten dat het beheer en onderhoud in de toekomst nog intensiever wordt. We zijn nu eenmaal bijna op het punt beland dat er in Nederland geen wegen meer bij kunnen. Om daar op in te spelen doen wij aan assetmanagement; we voorspellen het toekomstige onderhoud van wegen en bermen, zodat (gemeentelijke) overheden precies weten wat hen te wachten staat."

Een laatste voorspelling voor de komende tijd? "Natuurlijk gaan wij ook mee in de initiatieven rondom duurzaamheid. Of de toekomst ligt in elektrische voertuigen, of waterstof, durf ik niet te zeggen. Wij doen er, met steun van onze leveranciers, in ieder geval alles aan om de toekomst van ons bedrijf veilig te stellen."

 

Over De Jong Zuurmond Infrabeheer, Onderhoud & Services B.V.

Al ruim 25 jaar zorgt De Jong Zuurmond ervoor dat de (vaar)wegen en Nederlandse buitenruimtes er goed bij liggen. Het bedrijf staat voor hard en slim werken, innovatie en een no-nonsense mentaliteit. Van groenbeheer tot aan wegmarkeringen en van onderhoud van viaducten en tunnels tot aan baggerwerkzaamheden en gladheidsbestrijding; het bedrijf uit Beesd houdt alle (water)wegen altijd in optimale conditie.

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

of

Cynthia van 't Hoff
Tel: +31 622302461
E-mail: cynthia.van.t.hoff@volvo.com

Meer Volvo Trucks-nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release