Trucks

De nieuwe Volvo FM - uw veelzijdige bedrijfspartner

Een druk schema vraagt om de juiste hulpmiddelen, zodat u uw dagelijkse leven nog soepeler kunt laten verlopen. De Volvo FM is de ideale bedrijfspartner voor chauffeurs die behoefte hebben aan maximaal comfort, een lage instap, flexibiliteit, gemak en uitstekend zicht.

Wat is er nieuw in de Volvo FM?


Manager Product Jan Schouten van Volvo Trucks Nederland licht het toe.

Hoe wordt de nieuwe Volvo FM ervaren?


BIGtruck Online Magazine ging ermee op pad voor RTL Transportwereld.

De nieuwe Volvo FM biedt de chauffeur veel comfort door de ruime cabine en uitstekend zicht rondom. Naast de systemen van Volvo zoals het extra scherm en de dodehoekcamera, zijn de trucks ook uitgerust met een camera achter op de opbouw. Deze trucks zijn ook voorzien van Volvo Dynamic Steering en dat blijkt in de praktijk voor ons werk fantastisch te zijn.
We komen met deze truck veel bij winkelcentra en daar is wendbaarheid een must. De Volvo FM is een compact voertuig, waarmee de chauffeur uitstekend kan manoeuvreren in krappe ruimten. Daarnaast scoorde de Volvo FM extra punten dankzij de lage instap met twee treden.
Onze chauffeur heeft een aantal dagen met de truck gereden en was zeer tevreden. Het goede overzicht vanuit de cabine is een van de zaken die er echt uitspringen bij het nieuwe model Volvo FM. De lage instap met twee treden is een uniek punt van de Volvo FM, daarnaast blijft de I-Shift-versnellingsbak natuurlijk fantastisch.

Brochure nieuwe Volvo FM


Zoekt u beknopte, feitelijke productinformatie over de nieuwe Volvo FM? Bekijk dan de Product Overview hieronder. 

Zoekt u meer achtergrondverhalen met mooie sfeerimpressies? Bekijk dan het Product Magazine.

Op maat voor u

Uw Volvo FM gebouwd voor uw behoeften

Vermogen afgestemd op uw opdrachten

De details over de Volvo FM-aandrijflijnen

De volgende stap in de evolutie

Een nieuw, modern profiel, beter in vorm dan ooit

Beknopte info over de Volvo FM

Motorvermogen: 330-500 pk
Zes cabineformaten
Diesel, biodiesel, HVO, LNG en elektrisch
Trekker of bakwagen
Gedetailleerde info in de specificaties

Afgestemd op uw productiviteit

Een chassis gemaakt voor uw werk

Uitgebreide reeks services

Haal nog meer uit uw werkzaamheden

Cabineopties voor de Volvo FM

Belangrijkste features van de Volvo FM

Services die uw bedrijf ondersteunen

Accessoires voor uw nieuwe Volvo FM

Bestel hem zoals u het wilt!

Veelgestelde vragen over Volvo FM

De truck kan op maat worden gemaakt voor een breed scala aan transportopdrachten. Er is niet alleen een groot aantal keuzes voor cabines en aandrijflijnen, maar het chassis kan ook worden geoptimaliseerd voor transport in stedelijke omgevingen, zeecontainervervoer, bulk- en bouwtransport. De nieuwe Volvo FM-cabine biedt een eersteklas comfort voor regionaal en internationaal transport en in- en uitstappen gaat moeiteloos door de instap met slechts twee treden.

Desgewenst kunt u uw Volvo FM voorzien van een robuust tandemstel. Dit biedt een geweldige combinatie van laadvermogen, tractie en brandstofefficiency; vooral met de liftbare tandemas. Hiermee brengt u het ver onder zware omstandigheden. Maar als u echt een aangedreven vooras nodig heeft, raden we aan de Volvo FMX eens nader te bekijken.

Het hangt af van welke versie u kiest. De dagcabines zijn zo ontworpen dat u voldoende ruimte heeft om te rijden en uw opdrachten te regelen, terwijl tegelijk de lengte van de laadbak wordt geoptimaliseerd. De slaapcabines en de Globetrotter-cabine bieden voldoende ruimte en veel comfort voor overnachtingen.

De Volvo FM biedt een handige instap wat geweldig is als u vaak moet in- en uitstappen. U zit ook dicht bij de grond met een zeer goed zich direct rondom de truck. In de Volvo FH-cabine zit u hoger en heeft u meer ruimte en een vlakke vloer. De keuze is aan u en hangt samen met uw prioriteiten.

Ja, dat kan! Al onze D11- en D13-motoren kunnen rijden op HVO en sommige op biodiesel. Bovendien bieden we twee motoren aan die op vloeibaar aardgas (LNG) of bio-LNG kunnen rijden, wat uw ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleint.

Stel uw ideale Volvo FM samen

Nieuwsgierig naar de Volvo FM?

Uw dealer beantwoordt graag al uw vragen. Uiteraard geheel vrijblijvend.