Trucks

Heineken gaat Volvo FM Electric inzetten voor nationaal transport

Voor het vervoer van tankbier tussen de brouwerij in Den Bosch, stadions, events en binnensteden zoals Amsterdam gaat Heineken dit jaar een Volvo FM Electric inzetten. Het is de eerste elektrische truck voor zwaardere inzet over langere afstand voor de bierbrouwer in Nederland. Het vervoer wordt verzorgd door logistiek dienstverlener en partner van Heineken, Abrex Logistics uit Udenhout. Onlangs tekenden zij een intentieverklaring van Volvo Trucks en dealer BAS Truck Center.
Heineken gaat Volvo FM Electric inzetten voor nationaal transport

In juli vorig jaar nam Heineken al de eerste twee van zes kleinere elektrische tankbiertrucks voor de Amsterdamse binnenstad in gebruik. Nu is het zwaardere vervoer over de langere afstand aan de beurt.

“Heineken heeft een sterke groene ambitie en hierbij kijken we naar de hele keten. Dat gaat uiteraard ook over schoon transport. Ik ben blij dat we nu tankbier, het grootste gewicht aan bier dat we transporteren over de weg, nu ook duurzaam kunnen vervoeren”, verklaart Carl van der Wielen, Manager Tankbier Heineken Nederland.

De Volvo FM Electric zal worden ingezet voor het vervoer van 200 hectoliter tankbier tussen de brouwerij van Heineken in Den Bosch en binnensteden zoals Amsterdam. De truck wordt zoveel als mogelijk geladen met groene stroom die via de zonnepanelen op de brouwerij in Den Bosch wordt opgewekt. Naast reductie van CO2, NOX en roetdeeltjes, wordt ook het geluid flink teruggedrongen want de nieuwe elektrische truck is stil.

CO2-reductie

“Dat we nu een eerste stap zetten in de verduurzaming van het nationale transport is een mooie mijlpaal en een opmaat naar meer schone kilometers. We doen onze groene huiskleur nu nog meer eer aan dan we al deden door het Heineken® bier voor de Nederlandse markt 100% groen te brouwen. Met de inzet van de elektrische tankbiertrucks verminderden we de CO2-uitstoot op het volledige transport vanaf de brouwerij in Den Bosch al met ruim 40%. Nu we ook op de langere afstand een elektrische truck gaan inzetten, is dat een mooie stap naar de toekomst”, verklaart Carl van der Wielen.


Brew a Better World

Heineken is voornemens om komende jaren het hele wagenpark schoner en geluidsarmer te maken. De stap om nu ook het tankbier met elektrisch transport te gaan leveren, is onderdeel van Heinekens Brew a Better World aanpak waarin groei én duurzaamheid hand in hand gaan. Eerder maakte Heineken bekend cafés in Utrecht lichter, stiller en schoner te bevoorraden. Het bier dat in Zoeterwoude wordt gebrouwen voor de export gaat inmiddels per elektrisch containerschip naar de Rotterdamse haven. Stap voor stap wordt Heineken hiermee nóg groener. Naast groen brouwen en vervoeren zet Heineken ook in op recycling van verpakking- en promotiemateriaal en het hergebruik van materialen na sluiting of verbouwing van een horecazaak. Binnen tien jaar wil de brouwer de materiaalkringlopen hebben gesloten.

Innoveren doet Heineken samen. Net als de elektrische tankbiertruck is ook deze zwaardere elektrische truck voor het vervoer van tankbier mede mogelijk gemaakt door Abrex Logistics uit Udenhout.

De intentieverklaring voor de Volvo FM Electric werd onlangs getekend door Heineken en Abrex Logistics. De officiële order zal naar verwachting dit voorjaar worden getekend waarna de truck in het najaar kan worden geleverd door Volvo Trucks-dealer BAS Truck Center.

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

Meer Volvo Trucks-nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release