Trucks

De nieuwe Volvo FH16 – perfecte balans tussen vermogen en comfort

Wanneer u op zoekt bent naar het beste. De Volvo FH16 geeft u het vermogen dat nodig is om efficiënt te werken, en een hoog comfortniveau. Dit icoon in de transportwereld is al jaren een betrouwbaar hulpmiddel voor vele klanten zoals u, en is nu beter dan ooit. Indien nodig kan de truck een combinatiegewicht tot 325 ton aan.

Wat is er nieuw in de Volvo FH16?


Manager Product Jan Schouten van Volvo Trucks Nederland licht het toe.

Hoe wordt de nieuwe Volvo FH16 ervaren?


BIGtruck Online Magazine ging ermee op pad.

Volvo’s zijn echte chauffeurstrucks. Chauffeurs rijden er graag mee, ze zijn comfortabel en ergonomisch. Daarnaast onderscheidt Volvo Trucks zich omdat ze alles kunnen leveren voor onze specifieke werkzaamheden. Voor deze Volvo FH16 onder meer de lage slaapcabine, lucht geveerde 9-tons vooras en I-Shift met kruipversnellingen.
De FH16 met 750 pk is een geweldige auto. Het motorvermogen wordt optimaal benut in dit zware werk, een beetje gas geven en hij is weg!
Voor mij is Volvo bedrijfszekerheid en veiligheid. Het is een truck die vertrouwen geeft en ervoor zorgt dat je elke keer weer veilig thuiskomt. Daarnaast heeft iedere Volvo, dus ook deze Volvo FH16, een uitstekend rijgedrag en is comfortabel. Het is echt mijn merk.

Brochure nieuwe Volvo FH16


Zoekt u beknopte, feitelijke productinformatie over de nieuwe Volvo FH16? Bekijk dan de Product Overview hieronder. 

Zoekt u meer achtergrondverhalen met mooie sfeerimpressies? Bekijk dan het Product Magazine.

Maximaal comfort

Bekijk het nieuwe interieur

De nieuwe FH16 zelf proberen?

Vraag vrijblijvend een demo aan

De kracht van evolutie

De volgende stappen in vermogen en betrouwbaarheid

Beknopte feiten

Motorvermogen: 550–750 pk
Vijf cabineformaten
Diesel en HVO
Trekker of vrachtwagen
Gedetailleerde info in specificaties

Afgestemd op uw productiviteit

Een chassis gemaakt voor uw werk

Vermogen afgestemd op uw opdrachten

Aandrijflijnen met max. 750 pk tot uw beschikking

Cabineopties voor de Volvo FH16

Belangrijkste features van de Volvo FH16

Services die uw bedrijf ondersteunen

Accessoires voor uw nieuwe Volvo FH16

Bestel hem zoals u het wilt!

Veelgestelde vragen over de Volvo FH16

Het vermogen en de capaciteit om extreem zware ladingen te vervoeren, heeft de Volvo FH16 populair gemaakt voor bomen- en houttransport, mijnbouw en zwaar transport. Maar hij kan ook worden geconfigureerd als een snelle, comfortabele truck voor internationaal transport, om maar een voorbeeld te noemen.

Voor echt zware omstandigheden waarbij aandrijving op alle wielen nodig is, raden we de Volvo FMX aan. U kunt uw Volvo FH16 ook krijgen met een robuust tandemstel, dat een geweldige combinatie biedt van laadvermogen, tractie en brandstofefficiency.

Dat hangt ervan af hoe lang u bent. Onze Globetrotter-cabine biedt een maximale stahoogte van 205 cm, maar als ruimte uw prioriteit heeft, kunt u kiezen voor de Globetrotter XL of de Globetrotter XXL-cabine. Ze bieden allebei een stahoogte van 220 cm. De laatste is voorzien van een breder bed en is onze ruimste keuze.

Het is een van de meest comfortabele trucks die er zijn. U heeft veel ruimte, een comfortabel bed en een aangenaam klimaat, ongeacht de buitentemperatuur. Zelfs als u veel stroomverbruikende apparatuur inschakelt, hoeft u zich de volgende ochtend geen zorgen te maken over de toestand van de accu, want de Volvo FH16 is leverbaar met dubbele accu's en afzonderlijke circuits voor verblijfsfuncties en de motor.

Ja, dat kan! Al onze D16-motoren kunnen rijden op HVO en sommige op biodiesel. Afhankelijk van uw keuze kunt u uw ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleinen.

Stel uw ideale Volvo FH16 samen

Nieuwsgierig naar de Volvo FH16?

Uw dealer beantwoordt graag al uw vragen. Uiteraard geheel vrijblijvend.