Trucks

De nieuwe Volvo FMX - levert altijd, op de weg en off-road

Sommige opdrachten moeten soepel verlopen, zelfs onder uitdagende omstandigheden. De nieuwe Volvo FMX is de meest robuuste bouwtruck van Volvo Trucks ooit. De FMX kan de moeilijkste opdrachten eenvoudig aan, of er nu een weg is of niet. Pas de truck volledig aan op uw transportbehoeften en de omstandigheden waarmee u te maken heeft. Door onze maatwerkoplossingen zijn we inmiddels al ruim 5 jaar marktleider in het bouwsegment

Off-road rijden

Laat het terrein u niet stoppen

Vermogen afgestemd op uw opdrachten

Details over de aandrijflijn van de Volvo FMX

De volgende stap in de evolutie

Geavanceerder en overtuigender dan ooit

Overzicht van de Volvo FMX

Motorvermogen: 330-540 pk
Zes cabineformaten
Diesel, biodiesel, HVO en elektrisch
Bodemvrijheid tot 300 mm
Gedetailleerde info in de specificaties

Afgestemd op uw productiviteit

Een chassis gemaakt voor uw werk

Uitgebreide reeks services

Haal nog meer uit uw werkzaamheden

Wat is er nieuw in de Volvo FMX?


Manager Product Jan Schouten van Volvo Trucks Nederland licht het toe.

Hoe wordt de nieuwe Volvo FMX ervaren?


BIGtruck Online Magazine ging ermee op pad.

Naast het betere zicht is de nieuwe cabine ruimer; zowel boven als rondom de chauffeur is er meer ruimte. Het is ook belangrijk dat het werk niet te zwaar is voor je lichaam. Ik ben echt gek op mijn werk en wil zo lang mogelijk blijven doorrijden. De Volvo FMX-cabine heeft een lage instap, dat maakt een groot verschil. Dat geldt ook voor Volvo Dynamic Steering (VDS). Door deze voorziening is de truck gemakkelijker te besturen, vooral op krappe plekken.
Stilstand is kostbaar. Onze chauffeurs zijn er lyrisch over. De wegligging is heel sterk bij de Volvo FMX. Deze trucks rijden veel over bouwterreinen met moeilijk begaanbare ondergronden. Daar zijn deze voertuigen uitermate geschikt voor.
We waren op zoek naar de beste combinatie tussen een compacte, wendbare truck en een zo hoog mogelijk laadvermogen. De asopstelling met één vooras en drie achterassen resulteert in de meest optimale gewichtsverdeling en de drie gestuurde assen dragen bij aan uitstekende manoeuvreerbaarheid en een kleine draaicirkel.

Brochure nieuwe Volvo FMX


Zoekt u beknopte, feitelijke productinformatie over de nieuwe Volvo FMX? Bekijk dan de Product Overview hieronder. 

Zoekt u meer achtergrondverhalen met mooie sfeerimpressies? Bekijk dan het Product Magazine.

Cabineopties Volvo FMX

Belangrijkste features van de Volvo FMX

Services die uw bedrijf ondersteunen

Accessoires voor uw nieuwe Volvo FMX

Bestel hem zoals u het wilt!

Veelgestelde vragen over de Volvo FMX

Al onze trucks worden gebouwd met componenten van hoge kwaliteit zodat we u een efficiënte en duurzame truck kunnen bieden, die is geoptimaliseerd voor uw gebruik. Bovendien heeft de Volvo FMX een cabine-exterieur dat zware omstandigheden aan kan zonder beschadigd te raken. Het robuuste front met een steile oploophoek, de beschermingsplaat en de stalen bumper die de koplampen en andere componenten beschermen, zijn slechts enkele voorbeelden. De grote bodemvrijheid en stevige asinstallaties zijn andere voorbeelden. Al met al zijn deze moeilijk te evenaren.

Natuurlijk kan dat. U kunt de truck krijgen met één, twee of drie aangedreven assen. Dat houdt in dat de truck leverbaar is in een 4×4- of 6×6-configuratie. Bovendien is de truck leverbaar in een 8×6-combinatie als u zware ladingen onder moeilijke omstandigheden moet vervoeren. Heeft u meer laadvermogen nodig, dan is een combinatie van 10×4 en 10×6 beschikbaar.

Dit hangt af van welke uitvoering u kiest. Maar over het algemeen zijn de cabines ruimer dan die van de vorige Volvo FMX. De dagcabine is zo ontworpen dat u voldoende ruimte heeft om te rijden en uw opdrachten te regelen, terwijl tegelijk de lengte van de laadbak wordt geoptimaliseerd. De slaapcabine en de Globetrotter-cabine bieden voldoende ruimte en veel comfort voor overnachtingen.

Ja, dat kan! Al onze D11- en D13-motoren kunnen rijden op HVO en sommige op biodiesel.

Stel uw ideale Volvo FMX samen

Nieuwsgierig naar de Volvo FMX?

Uw dealer beantwoordt graag al uw vragen. Uiteraard geheel vrijblijvend.