Trucks

Hoe om te gaan met gereviseerde onderdelen

Volvo Trucks
2022-11-08
4 min.
Beschikbaarheid
Author
Volvo Trucks

Wanneer een vitaal onderdeel kapot gaat, rijst onvermijdelijk de vraag hoe u het moet vervangen. Repareren, nieuw kopen of gaan voor een gereviseerd onderdeel? Om de juiste beslissing voor uw bedrijf te nemen, is het van vitaal belang te begrijpen hoe drie opties hetzelfde probleem proberen op te lossen.

Een nieuw onderdeel kopen kan uw eerste instinct zijn wanneer er iets kapot gaat; u wil immers iets dat werkt, een garantie heeft en gegarandeerd op uw truck past. Een nieuw onderdeel wordt ook geleverd met de nieuwste technologie, heeft de langste levensduurverwachting en werkt efficiënt. Maar het betekent ook een hoger prijskaartje en u zult moeten beoordelen welke gevolgen dit heeft voor uw bedrijfskosten en de totale eigendomskosten van uw truck.


Repareren: de voor- en nadelen

Wanneer u een onderdeel repareert, wordt het defecte of versleten onderdeel vervangen terwijl de rest hetzelfde blijft. En als het onderdeel niet meer te repareren is, zal uw werkplaats onderdelen uit een ander voertuig gebruiken om het onderdeel te vervangen. Hoewel reparatie u geld kan besparen, is het goed om te beseffen dat dit betekent dat een deel van uw apparatuur wordt gerepareerd terwijl de rest hetzelfde blijft. Hoewel wat nog functioneert er misschien goed uitziet, kan het nog steeds problemen hebben die niet zichtbaar zijn voor het oog, waardoor de apparatuur later stuk gaat. Reparatie gaat ook bijna altijd gepaard met een zekere stilstandtijd, aangezien de truck een tijdje in de werkplaats moet blijven.

Revisie begrijpen

Dan is er nog de revisie. Alvorens te overwegen of dit voor u een goede optie is, is het belangrijk een onderscheid te maken tussen revisie en het opnieuw bouwen van een apparaat. Revisie is een gestandaardiseerd industrieel proces waarbij versleten onderdelen worden teruggebracht in een staat die qua technische specificaties en prestaties zo goed als nieuw is. Wanneer wij bij Volvo Trucks onderdelen reviseren, omvat dit proces het demonteren, reinigen, opnieuw machinaal bewerken, monteren en testen van de apparatuur. Het proces lijkt veel op het oorspronkelijke productieproces, behalve dat sommige onderdelen een vorig leven hebben gehad.

Kwaliteit, veiligheid en een betere ecologische voetafdruk

Er zijn een paar redenen waarom een gereviseerd onderdeel de juiste investering kan zijn als u te maken krijgt met het uitvallen van een kritisch onderdeel. De meest voor de hand liggende is natuurlijk de lagere kostprijs in vergelijking met een nieuw onderdeel. Wanneer u een gereviseerd onderdeel koopt, zijn alle onderdelen bijgewerkt met de nieuwste technologie, in tegenstelling tot de aankoop van een nieuwe transmissie die misschien al maanden op een plank ligt.

Kwaliteit is een ander pluspunt als gereviseerde onderdelen voldoen aan OEM-normen voor prestaties en komt altijd met een garantie. Last but not least is een gereviseerd onderdeel ook veel minder belastend voor het milieu omdat er veel minder grondstoffen, energie en water worden gebruikt in het productieproces.

Welke aankoopstrategie u uiteindelijk kiest, hangt af van de specifieke behoeften van uw bedrijf.