Trucks

Wat is een cabine?

De cabine van een vrachtwagen is de gesloten ruimte aan de voorkant bovenop het chassis waar de vrachtwagenchauffeur zich in bevindt. Vrachtwagencabines zijn er in allerlei soorten en maten.
Cabine

Manschappencabine
Een manschappencabine is een truckcabine die optimaal is ingericht voor het vervoer van groepen werknemers, ofwel ‘manschappen’. De manschappencabine heeft voldoende ruimte voor extra passagiers, tot maximaal 7 personen. De manschappencabine is ontworpen voor dienstverleningsvoertuigen en stadstaken waarbij meerdere passagiers meegenomen moeten worden.

 

Comfortcabine
Een comfortcabine is een truckcabine die een maximaal comfort voor de chauffeur biedt. Dit comfort uit zich onder andere in een prettige rijpositie, ergonomisch gevormde stoelen, een laag geluidsniveau, een lage instap en ruime opbergmogelijkheden. De comfortcabine is ontwikkeld voor distributietransporten in steden en stadscentra, en voor langere, regionale transporttaken.

 

Dagcabine
Een dagcabine is een truckcabine die is bedoeld voor trucks waarmee dagtaken worden uitgevoerd en waarin de vrachtwagenchauffeur niet overnacht, zoals wel vaak het geval is bij internationaal transport. Dagcabines bieden dan ook geen slaapmogelijkheid in de vorm van een bed. De dagcabine is ontwikkeld voor lokale en regionale distributie en voor diverse soorten gemeentelijke dienstverlening.

 

Low Entry Cab (LEC)
Een Low Entry Cab (LEC) is een truckcabine met een extra lage instap. De lagere positie van de cabine geeft uitstekend direct zicht bij krappe locaties en als andere kwetsbare weggebruikers zich rondom de truck bevinden. De Low Entry Cab is door Volvo Trucks speciaal ontworpen voor vuilniswagens, stedelijke distributietrucks en andere voertuigen die worden ingezet voor toepassingen waarbij de passagiers regelmatig moeten in- en uitstappen.

 

Lage slaapcabine
Een lage slaapcabine, ook wel ‘slaapcabine’ is een truckcabine die is uitgerust met een bed en een lage tot normale stahoogte heeft. Met de term ‘lage slaapcabine’ wordt doorgaans verwezen naar de ‘slaapcabine’ (Sleeper Cab).

 

Slaapcabine (Sleeper Cab)
Een slaapcabine is een truckcabine die is uitgerust met een bed. Het bed bevindt zich achter de chauffeurs- en bijrijdersstoel. De slaapcabine is ontworpen voor nationale en Benelux-distributie en andere transporttaken waarbij de chauffeur af en toe moet overnachten.

 

Globetrotter-cabine
Een Globetrotter-cabine is een hoge slaapcabine die kan worden voorzien van een vast of verstelbaar bed en een bovenbed, zodat twee passagiers in de cabine kunnen overnachten. De Globetrotter-cabine is ontwikkeld voor nationale en internationale langeafstands- en distributietransporttaken.

 

Globetrotter XL-cabine
Een Globetrotter XL-cabine is een extra hoge slaapcabine die kan worden voorzien van een vast of verstelbaar bed en een bovenbed, zodat twee passagiers in de cabine kunnen overnachten. De Globetrotter XL-cabine is een grotere variant van de Globetrotter-cabine en is ontwikkeld voor internationale langeafstand transporttaken.

 

Globetrotter LXL-cabine

Een Globetrotter LXL-cabine is een extra hoge slaapcabine.

 

Globetrotter XXL-cabine

Een Globetrotter XXL-cabine is een extra hoge slaapcabine die kan worden voorzien van een vast of verstelbaar bed en een bovenbed, zodat twee passagiers in de cabine kunnen overnachten. De Globetrotter XXL-cabine is een grotere variant (25 cm langer en 600 liter groter) van de Globetrotter XL-cabine en is ontwikkeld voor internationale langeafstand transporttaken.