Trucks

Wat is Door Opening Warning?

Door Opening Warning helpt voorkomen dat andere weggebruikers worden geraakt bij het openen van de vrachtwagendeur. Het systeem is actief aan beide kanten van de truck als deze stilstaat. Fietsers en voetgangers worden zo extra beschermd.
Wat is Door Opening Warning?

Het openen van een vrachtwagendeur op een drukke straat kan een ongeluk of aanrijding veroorzaken. Door Opening Warning is een intelligent ondersteuningssysteem dat beide kanten van de vrachtwagen in de gaten houdt. Het is ontworpen om de chauffeur te waarschuwen voor eventuele weggebruikers die in de buurt van de deur komen.


Zelfs als de truck stilstaat, blijft veiligheid belangrijk. Door Opening Warning is ontwikkeld om ongevallen te helpen voorkomen als een deur wordt geopend, terwijl voetgangers, fietsers en andere voertuigen passeren.


Het systeem wordt geactiveerd als de truck stilstaat en blijft even geactiveerd na het uitschakelen van de motor. Als de chauffeur de deur van de truck opent terwijl een andere weggebruiker in de buurt komt, dan waarschuwt het systeem hiervoor. Het rode lampje op de zijspiegel begint te knipperen en er klinkt een geluidssignaal aan de betreffende kant. De chauffeur of bijrijder kan zo de fietser laten passeren, voordat de deur verder wordt geopend.