Trucks

Wat is elektromobiliteit?

Onder elektromobiliteit verstaan we de aandrijving van voertuigen door batterijen met elektrische energie in plaats van met fossiele brandstoffen. Elektromobiliteit biedt diverse voordelen.
elektromobiliteit
  • Stillere steden. Lawaai is belastend voor mens en milieu. Elektrische trucks geven aanzienlijk lagere geluidsniveaus en minder geluid gerelateerde verontreiniging. Trucks kunnen worden gecertificeerd als stille vrachtauto, ook bekend onder PIEK-keur of Quiet Truck.
  • Schonere stadslucht. Elektromobiliteit speelt een belangrijk rol in de route naar nul emissies en verbetering van de luchtkwaliteit.
  • Betere doorstroming. Stillere trucks maken het mogelijk om logistieke taken buiten de drukke uren uit te voeren, zoals in de vroege ochtend, laat in de avond of zelfs ’s nachts, de zogenaamde dagrand- en nachtdistributie. Dit vermindert de belasting op de wegen tijdens de spitsuren en zorgt dat transporteurs voldoen aan het Piek-Keur certificaat.
  • Betere werkdagen. Elektrische trucks maken het leven van chauffeurs comfortabeler. Een stillere aandrijving met nul emissies vormt de basis voor een aanzienlijk verbeterde werkomgeving, zowel in als buiten het voertuig. En omdat een elektrische truck over volledig vermogen en koppel beschikt vanuit stilstand en er tegelijkertijd aanzienlijk minder vibraties van de aandrijflijn zijn, geeft dit ook een plezierige rijervaring.