Trucks

Wat is een Fuel Advisor / Fuel Coach?

Een Fuel Advisor is een persoon die de rijtechnieken analyseert een aangeeft waar het rijgedrag kan worden verbeterd en waar aanzienlijke winsten kunnen worden behaald. Een Fuel Coach is een persoonlijke coach die u helpt (met onze service Fuel Advice) om uw brandstofverbruik tot 5% te verlagen.
Fuel Advisor / Fuel Coach

Hoeveel kunt u besparen?

Uw persoonlijke Fuel Advisor doet het echte werk voor u. Hij analyseert de rijtechnieken en geeft aan waar het rijgedrag kan worden verbeterd. Een truck die 140.000 km per jaar rijdt, kan met de ondersteuning van Fuel Advice € 2500 aan brandstofkosten besparen. Met een maandelijks bedrag van € 20 per truck is uw geld dus goed besteed.

 

Aanvullende ondersteuning

Fuel Advice biedt verder toegang tot de Toolbox: een hulpmiddel via internet dat inspiratie biedt voor duurzame besparingen. De Toolbox bevat richtlijnen voor het motiveren van chauffeurs, adviezen voor het behalen van uw doelen en functies om uw resultaten te delen. Ook krijgt u onderzoeksresultaten over de nieuwste technieken voor brandstofbesparing.

 

Mentortraining Fuel Coaching

We bieden ook een Mentortraining Fuel Coaching aan. Met deze training leert u alles over hoe u chauffeurs kunt blijven monitoren en motiveren zodat zij hun zuinige rijstijl op de lange termijn behouden. Na het volgen van een chauffeurstraining Zuinig Rijden is er voor de chauffeur maar één ding van belang: de zuinige rijstijl vasthouden. Te vaak zien we echter dat chauffeurs heel snel weer terugvallen op hun oude, niet-zuinige rijstijl.

Herkenbaar? Er is een oplossing. Transportbedrijven die één van hun werknemers (vaak een planner of wagenparkbeheerder) inzetten als chauffeursmentor voor het monitoren van zuinig rijgedrag presteren aanmerkelijk beter dan bedrijven die dat niet doen. Volvo Trucks Nederland biedt u de mentortraining voor deze cruciale functie.