Trucks

Wat is I-Shift Dual Clutch?

I-Shift Dual Clutch is een versnellingsbak met powershiftfunctionaliteit, voor ononderbroken vermogensoverdracht bij de meeste schakelacties. De versnellingsbak beschikt over 12 versnellingen en is gedimensioneerd voor een koppel van 2800 Nm.
I-Shift Dual Clutch

Wat is het voordeel van I-Shift Dual Clutch?

I-Shift Dual Clutch heeft een uniek en snel schakelsysteem, voorzien van een dubbele koppeling, waarmee powershift-schakelacties mogelijk zijn. Powershift zorgt ervoor dat de meeste schakelacties kunnen worden uitgevoerd zonder onderbrekingen in de vermogensoverdracht en de koppeloverbrenging tijdens het schakelen. Het grote bereik van de overbrengingsverhoudingen van de versnellingsbak biedt een hoog wegrijkoppel en een laag brandstofverbruik.

 

Voor welke toepassingen is I-Shift Dual Clutch geschikt?

I-Shift Dual Clutch is geschikt voor een maximaal treingewicht van 80 ton, en is daarmee ideaal voor veeleisend langeafstandstransport en regionaal transport, waaronder houttransport. Met inspiratie uit de racewereld hebben we een versnellingsbak ontworpen met nooit eerder vertoonde voorzieningen in de truckbranche: I-Shift Dual Clutch. Dankzij de dubbele koppeling ondervindt u bij het schakelen geen onderbreking in koppel en geleverd vermogen. En zonder dat dit ten koste gaat van het lage brandstofverbruik. Wanneer uw transportopdrachten hoge prestaties vereisen en u vaak moet schakelen, brengt I-Shift Dual Clutch u ongeëvenaard rijcomfort.