Trucks

Hoe de zelfrijdende transportoplossing 'Vera' werkt

Vera combineert de voordelen van drie grote technologische gebieden - automatisering, connectiviteit en elektromobiliteit - om optimale doorstroming in transport en logistieke operaties te creëren.
Het systeem

De voertuigen zijn uitgerust met geavanceerde systemen voor autonoom rijden. Deze zijn zo ontworpen dat ze hun actuele positie tot op enkele centimeters kunnen bepalen, tot in detail kunnen analyseren wat andere weggebruikers doen en daarop zeer nauwkeurig reageren. Elk voertuig werkt op lage snelheid om maximale veiligheid te garanderen.

De voertuigen zijn volledig elektrisch en hebben een laag geluidsniveau. De aandrijflijn en de accu zijn van hetzelfde type als die in de huidige elektrische trucks van Volvo Trucks worden gebruikt.

Elk voertuig is verbonden met een controlecentrum. Het transportcontrolecentrum bewaakt continu de transportvoortgang en controleert nauwkeurig de positie van elk voertuig, de staat van de accu, de inhoud van de lading, onderhoudsvereisten en andere parameters.

Vanuit het transportcontrolecentrum worden de snelheid en de voortgang aangepast om onnodig wachten te voorkomen en de leverprecisie te verhogen. Zo kan verspilling in de vorm van buffervoorraden worden geminimaliseerd en de beschikbaarheid vergroot. Voertuigen die op dezelfde route rijden, werken samen om een ​​optimale doorstroming te creëren.