Nieuwe XXL FH-cabine biedt chauffeurs onderweg een thuis

3 min. om te lezen 3 min. om te lezen

Een grotere cabine, meer opbergruimte en een van de grootste bedden in de branche. Volvo Trucks heeft de omvang van de reeds ruime FH-cabine vergroot voor leefcomfort op de lange afstand.

De verkoop is gestart. De productie start in juni voor Europa, en in augustus is Australië aan de beurt.

Cabinebed met verstelfunctie zichtbaar

Extra flexibel interieur: Het onderbed kan worden besteld met een verstelfunctie voor verbeterde flexibiliteit en comfort.

De populaire Volvo Trucks FH-cabine is nu nóg ruimer! De nieuwe XXL-uitvoering van de FH-cabine is ontworpen om onderweg een thuis te zijn voor langeafstandschauffeurs op zware opdrachten. En het maakt echt een groot verschil: de cabine is maar liefst 600 liter groter dan de al ruime FH, waardoor chauffeurs veel meer ruimte hebben om zich uit te rekken. Er is ook een groter bed en veel extra opbergruimte binnen handbereik.

Dit werd bereikt door een nieuw ontwerp van de Volvo Trucks FH-cabine waarbij de achterste cabinewand 25 cm naar achteren werd verplaatst en verstevigd met C-stijlen. Het resultaat is een veel grotere cabine die ook sterk genoeg is om te voldoen aan de strenge veiligheidsnormen van Volvo Trucks.

“We wilden een veel grotere cabine die sterk genoeg is om de frontale botsingstests van Volvo Trucks te weerstaan, maar zonder veel gewicht toe te voegen. De XXL-cabine presteert op beide fronten”, zegt Lars Franck, productmanager Special Vehicle Offering bij Volvo Trucks.

Voor een goede nachtrust heeft de XXL-cabine een van de grootste bedden in de branche. Het bed is 13 cm langer gemaakt dan die in een reguliere FH en 25 cm breder, waardoor er volop extra hoofdruimte ontstaat en ruimte om zich uit te rekken. En het nieuwe matras is vervaardigd met S-Touch Technology, met een polyether schuimkussen op elke veer.

 

Het nieuwe, grotere bed

Bed: Het onderbed is verlengd met 13 cm en is nu 213 cm lang. Het is ook 25 cm breder dan in de reguliere FH-cabine.

Het onderste bed is opgeklapt voor toegang tot de vergrote opbergruimte in bestaande compartimenten.

Opbergruimte: 50 liter extra opbergruimte in bestaande compartimenten, die bereikbaar zijn van buitenaf of wanneer het onderste bed is opgeklapt.

“Een goed uitgeruste chauffeur rijdt veiliger en is tevredener. Daarom wilden we een echt groot bed dat ook zeer comfortabel is”, zegt Joacim Vernersson, Chief Project Manager Special Vehicles bij Volvo Group Trucks Technology.

Het interieur van de cabine is ontworpen met het oog op flexibiliteit en praktische toepassingen. Met 50 liter extra opbergruimte in de compartimenten onder het bed kunnen chauffeurs meer persoonlijke items meenemen op lange ritten. Het onderbed kan ook worden besteld met een verstelfunctie voor meer flexibiliteit en comfort.

 “Veel chauffeurs van Volvo-trucks zitten soms weken achtereen op de weg. Voor hen is de XXL-cabine ontworpen met flexibiliteit en chauffeurscomfort van wereldklasse”, zegt Joacim Vernersson.

Related News

Een duidelijker zicht

Stedelijke gebieden kunnen uitdagende omgevingen zijn voor vrachtwagenchauffeurs. Daarom bevat het ontwerp van de nieuwe Volvo FE Low Entry Cab verbeteringen voor zicht, veiligheid, ergonomie en productiviteit....

Meer comfort met twee accu's

Het nieuwe systeem van Volvo Trucks met twee accusets kan voldoende vermogen leveren voor alle functies in de cabine en zorgt de volgende ochtend voor betrouwbaar startvermogen....

25 innovaties van de Volvo FH

De Volvo FH was bepalend voor de toekomst, meteen bij het begin. De truck was een doorbraak in 1993 en blijft baanbrekend in chauffeurscomfort, veiligheid, prestaties en aanpassingsmogelijkheden. Lees meer over 25 innovaties en kenmerken waardoor ...