Trucks

Hessing Supervers over de Volvo FH I-Save: “In een tender vergeleken we vijf merken met elkaar en op alle punten scoorde Volvo het best”

| Leestijd: 5 min | Leestijd: 5 min
Hessing Supervers heeft voor het geconditioneerd transport van vers gesneden groente en fruit zijn volledige vloot vervangen voor Volvo’s FH met I-Save. Na een vergelijking tussen vijf verschillende merken, scoorde de Volvo FH I-Save met Turbo Compound het best.
Hessing Supervers over de Volvo FH I-Save: “In een tender vergeleken we vijf merken met elkaar en op alle punten scoorde Volvo het best”

Hessing Supervers heeft inmiddels 42 Volvo’s FH met I-Save rijden. Van deze trucks rijden er 32 sinds oktober 2019; de laatste tien werden begin 2021 geleverd. De Volvo’s FH 460 4x2-trekkers worden ingezet voor het geconditioneerd transport van levensmiddelen in Nederland, België en Duitsland.

Na een uitgebreide oriëntatie viel de keus op de Volvo FH I-Save met Turbo Compound, vertelt wagenparkbeheerder Harry Dontje. “Een deel van ons wagenpark moest in 2019 worden vernieuwd en op voorhand hadden we een aantal criteria: veiligheid, de mening van chauffeurs, de serviceorganisatie en het brandstofverbruik. We rijden met deze trucks namelijk flink wat kilometers, zo’n 190.000 per jaar. In een tender vergeleken we vijf merken met elkaar en op alle punten scoorde Volvo het best.”

Ook nu we al langere tijd met I-Save rijden, merken we het voordeel. De truck is echt heel zuinig.

In 2020 werd opnieuw voor Volvo gekozen en werden ook de laatste tien trucks vervangen voor de Volvo FH met I-Save. “Uit de tender kwam Volvo als beste naar voren, maar ook nu we al langere tijd met I-Save rijden, merken we het voordeel. De truck is echt heel zuinig. Het brandstofverbruik en daarmee de CO2-uitstoot van de nieuwe trucks is flink lager dan van de oude trucks. Ook onze klanten vinden CO2-besparing belangrijk. Zo dragen we op deze manier bij aan een duurzamere samenleving.”

Hessing Supervers is Lean & Green-gecertificeerd en heeft als doel om de impact op het milieu zo laag mogelijk te houden. De Volvo-trucks bieden Hessing de mogelijkheid om het transport van alle groente en fruitproducten verder te verduurzamen.

Ook onze klanten vinden CO2-besparing belangrijk. Zo dragen we bij aan een duurzamere samenleving

Chauffeurs ondersteunen

Naast brandstofbesparing en CO2-reductie hadden chauffeurs ook een belangrijke stem bij de keuze voor een merk. Dontje: “We hebben tijdens de oriëntatie demo-trucks ingezet in onze operatie. In het geval van Volvo was dat de I-Save Fuel Hero demo. Chauffeurs gaven aan dat het een fijne auto is qua rijkarakteristiek en bedieningsgemak. Na de aflevering kregen onze chauffeurs begeleiding om het potentieel van de trucks optimaal te benutten. Zo maken we gebruik van de service Fuel & Environment in Volvo Connect, om nog meer inzicht te krijgen in prestaties van trucks en verbruikscijfers en heeft een Fuel Coach van Volvo Trucks-dealer LVS Trucks onze chauffeurs ondersteund. Door middel van een kort trainingsprogramma ontvingen chauffeurs veel interessante informatie over de werking van systemen op hun nieuwe Volvo-truck.”

Chauffeurs gaven aan dat de Volvo FH I-Save een fijne auto is qua rijkarakteristiek en bedieningsgemak

Service

Alle reparatie en onderhoud van de trucks voor Hessing Supervers wordt uitgevoerd door Volvo. “De kwaliteit van de serviceorganisatie is voor ons van essentieel belang. Wij zetten onze trucks 24/7 in en zeker bij geconditioneerd transport is elke minuut ongeplande stilstand er eigenlijk een te veel. Daarom willen we kunnen vertrouwen op een betrouwbare partner, waar we indien nodig meteen terecht kunnen. Bij LVS Trucks en Volvo Trucks hebben we dat vertrouwen, ook vanwege de goede samenwerking tijdens het aankooptraject. Ze waren heel scherp en voelden goed aan wat wij nodig hebben.”

Over Hessing Supervers

Hessing Supervers heeft vestigingen in Zwaagdijk-Oost en Helmond en verzorgt met een vloot die bestaat uit 43 trekkende en 60 getrokken eenheden geconditioneerd transport van versproducten, grondstoffen en halffabricaten. De logistiek dienstverlener rijdt onder meer in opdracht van moederbedrijf Hessing BV, dat verse grondstoffen verwerkt tot panklare groentes, slamixen en maaltijdsalades. Die worden geleverd aan supermarkten, fastfoodketens, groothandelaren en cateringbedrijven. Daarnaast rijdt Hessing Supervers ook in opdracht van derden, zoals andere toeleveranciers van grootwinkelbedrijven.