Trucks

Volvo Trucks
2022-04-01
3 min.
Veiligheid
Author
Volvo Trucks

Hoe werken de Volvo FM veiligheidscamera's?

Of het nu gaat om binnensteden, snelwegen of bouwplaatsen, goed zicht is essentieel voor vrachtwagenchauffeurs. De Volvo FM kan worden uitgerust met maximaal acht camera's, met maximaal vier weergaven tegelijk, wat zorgt voor een hoge mate van zicht in elke situatie.


Een achteruitrijcamera zorgt voor een uitgebreid zicht aan de achterkant van de truck. Wanneer de achteruitversnelling wordt ingeschakeld, wordt de camera automatisch geactiveerd en geprojecteerd op het secundaire display.

De dodehoekcamera is een van de acht camera's die op de Volvo FM kunnen worden geïnstalleerd.

In de voet van de zijspiegel aan de passagierszijde bevindt zich een dodehoekcamera. Deze wordt automatisch geactiveerd door de richtingaanwijzer en geprojecteerd op het secundaire display. Indien nodig kan deze ook handmatig worden geactiveerd. Dit is met name handig bij het naar rechts afslaan op kruispunten, omdat het de chauffeur helpt om fietsers, voetgangers of automobilisten in de dode hoek te zien. Het kan ook handig zijn bij het wisselen van rijstrook, op drukke bouwplaatsen of het rijden op smalle wegen.

Zes extra camera's kunnen overal op de truck worden geïnstalleerd om te voldoen aan de unieke eisen van verschillende routes, situaties, chauffeurs en rijomstandigheden. Voorgerouteerde kabels en een digitale cameraschakelaar zijn van de cabine tot aan het chassis gemonteerd, waardoor het eenvoudig is om de camera's te installeren en aan te sluiten zonder langdurige en kostbare aanpassingen.


Alle camera's kunnen worden aangesloten op het intuïtieve secundaire display dat ofwel een enkel schermvullend beeld van één camera of meerdere gesplitste schermweergaven van twee of vier camera's biedt. Van weergave veranderen kan eenvoudig met behulp van een touchscreen.

Anderen bekeken ook

Laatste nieuws

Latest Press Release