Trucks

Volvo Trucks
2023-09-01
Leestijd: 3 min.
Maatwerk en techniek
Author
Volvo Trucks

Tijd voor een feestje! Het is het 30 jaar geleden dat Volvo Trucks de Volvo FH introduceerde, de bestverkochte truck van het merk ooit. Vanaf het begin werd Volvo’s vlaggenschip al gekenmerkt door een onderscheidend exterieur- en interieurdesign, uitstekend comfort voor de chauffeur en technisch geavanceerde efficiëntie- en veiligheidssystemen.

Vanaf de allereerste dag in 1993 werd de Volvo FH gekenmerkt door zijn opvallende exterieur- en interieurdesign, het uitstekende chauffeurscomfort en de technisch geavanceerde efficiëntie- en veiligheidsoplossingen. Het zette een compleet nieuwe standaard, met uitstekende rijeigenschappen en brandstofefficiëntie. 30 jaar later is de Volvo FH echt een icoon. Met bijna 1,4 miljoen verkochte trucks in zo'n 80 markten over de hele wereld is het een van de succesvolste modellen ooit in de sector. 

"Volvo FH is de perfecte weergave van een klantgerichte mentaliteit en een model dat al 30 jaar de grenzen verlegt. Op alle cruciale gebieden zoals chauffeurscomfort, brandstofefficiëntie, veiligheid en productiviteit zijn we nooit gestopt met het verbeteren van deze truck. Ik ben er erg trots op dat onze klanten de Volvo FH vandaag kunnen bestellen als elektrische, gas- en dieseltruck," zegt Roger Alm, President van Volvo Trucks.


Het iconische truckmodel heeft sinds de introductie in 1993 driemaal(!) de International Truck of the Year-award in de wacht gesleept.

Op alle cruciale gebieden zoals chauffeurscomfort, brandstofefficiëntie, veiligheid en productiviteit zijn we nooit gestopt met het verbeteren van deze truck. Ik ben er erg trots op dat onze klanten de Volvo FH vandaag kunnen bestellen als elektrische, gas- en dieseltruck.

Een baanbrekende innovatie

De Volvo FH was en is toonaangevend op het gebied van innovatie. Hij werd gelanceerd met een totaal nieuw chassis, met een ontwerp dat flexibele oplossingen voor verschillende transporttoepassingen mogelijk maakte. De baanbrekende aandrijflijn had destijds een compleet nieuwe 12-liter motor (16 liter voor de Volvo FH16) en de volledig nieuwe cabine bood uitstekende aerodynamica en chauffeurscomfort.


De innovaties zijn door de jaren heen voortgezet, altijd met de Volvo-waarden veiligheid, kwaliteit en zorg voor het milieu als uitgangspunt. Innovatiemijlpalen in de afgelopen drie decennia zijn onder andere de bestuurdersairbag, de geautomatiseerde versnellingsbakoplossing I-Shift en Volvo Dynamic Steering, dat zorgt voor moeiteloos sturen en een grote wendbaarheid.


Wat het exterieurdesign betreft, zijn de spiegels met een uniek slank ontwerp voor beter direct zicht en de V-vormige koplampen, die zowel een beter zicht als meer comfort voor de chauffeur bieden én de truck zijn kenmerkende uiterlijk geven, twee voorbeelden van hoe Volvo technologie en design gebruikt om waardevolle voordelen voor de chauffeur toe te voegen.

Een echte game changer

"De eerste generatie Volvo FH was een game changer die het concept van een moderne truck volledig veranderde. Sindsdien zijn we doorgegaan met het stellen van nieuwe normen in de truckindustrie en hebben we nog vijf generaties van deze truck gelanceerd. Onze succesformule is het gebruik van de allernieuwste technologie op een manier die altijd duidelijke voordelen biedt voor onze klanten en chauffeurs. Als bewijs van onze succesvolle inspanningen voor voortdurende verbetering en voortdurende evolutie ben ik er erg trots op dat de Volvo FH de enige truck is die drie keer tot 'International Truck of the Year' is verkozen," zegt Ylva Dalerstedt, Long Haulment Segment Manager bij Volvo Trucks.


Om het 30-jarig jubileum van de Volvo FH in stijl te vieren, is online een limited edition merchandiselijn te koop, te vinden in de officiële Volvo Trucks webshop.

Anderen bekeken ook

Laatste nieuws

Latest Press Release