Trucks

Maak kennis met de showtruck ‘Outliner’: een opvallende Volvo FH met graffitikunst

Volvo Trucks Nederland
2024-06-11
Leestijd: 3 min.
Maatwerk en techniek
Author
Volvo Trucks Nederland
Marketing & Communicatie

In opvolging van eerdere opvallende exemplaren, presenteert de Zwitserse Volvo Trucks-dealer Thomann Nutzfahrzeuge AG opnieuw een showtruck: de ‘Outliner’ - een Volvo FH en trailer met een ontwerp van graffitikunstenaar Alexander Bloch. Ook het interieur is tot in de kleinste details volledig aangepast.

Wie herinnert zich nog de truck met ingebouwde barbecue? Het brein achter de meest noemenswaardige showtrucks van Zwitserland, is Thomann Nutzfahrzeuge AG. De truck- en busdealer staat erom bekend bijna jaarlijks te verrassen met een opmerkelijke verschijning. Ditmaal hebben ze een Volvo FH onder handen genomen.


Ontwerper Alexander Bloch van Stilbruch Lack uit het Duitse Bergheim, heeft van de FH-500 TC 6x2-trekker een lust voor het oog gemaakt met gedurfde, ingewikkelde lijnen en verschillende tinten blauw en geel, met de Zweedse vlag als inpiratiebron. 

  (Bijna) hele voertuig aangepast

  Maar Thomann heeft nog veel meer extra's gerealiseerd. Samen met andere toegewijde partners, werden bijvoorbeeld de chassisafdekking, de achterkant en de zijpanelen aangepast door het bedrijf Enjoy Driving uit Treviso. De Italiaanse specialisten zorgden ook voor een hoogwaardig interieur met het mooiste leer, LED-verlichting en een krachtig geluidssysteem.


  Dit alles maakt de FH 500 nog aantrekkelijker. De truck wordt aangedreven door een 13 liter-turbocompoundmotor met 500 pk en heeft een gestuurde en liftbare voorloopas. De vrachtwagenchauffeurs waarderen onder andere Volvo Dynamic Steering en de rijbaanassistent met continue stuurondersteuning vanaf 8 km/u.


  De oplegger van dit span is van van Schmitz Cargobull enis uitgerust met een dubbeldeks systeem voor maximaal 66 pallets en een koelopbouw met twee zones. Hij is ook gecertificeerd voor het vervoer van geneesmiddelen. De Dautel-laadklep zorgt voor comfort tijdens het laden en lossen.

  De 'Outliner’ als gezamenlijk project

  Verschillende medewerkers van Thomann Nutzfahrzeuge AG waren zo'n drie maanden lang betrokken bij dit interne project. “Hoewel dit de zevende keer was dat we onze eigen speciale vrachtwagen bouwden, hebben onze zeer gemotiveerde mensen weer veel geleerd”, zegt verkoopleider Andreas Gähwiler.


  Naast de al genoemde externe partners, hebben de volgende bedrijven geholpen bij de realisatie van deze showtruck: Freuler AG (spuitwerk), Greag AG (trailerleverancier), Relux Reklamen GmbH (belettering), Syn GmbH (logo-ontwerp en fotografie) en WBF Werbedruck AG (kleding en merchandising voor deze truck voor Thomann).

  Eerst als demotruck, daarna de weg op

  De ‘Outliner’ is nu als demonstratievoertuig te bewonderen op verschillende events tot eind 2024. Begin 2025 wordt de truck feestelijk overgedragen aan de klant Widmer Transporte und Logistics AG uit Volketswil.


  Het middelgrote familiebedrijf biedt uitgebreide transport- en logistieke diensten aan. Bijzondere nadruk wordt gelegd op ecologische mobiliteit en efficiëntie. Het Widmer-team zorgt ervoor dat goederen op tijd worden getransporteerd door de verschillende transportvormen op intelligente wijze met elkaar te verbinden.


  Eigenaars Markus Widmer en Nicole Kübler-Widmer kijken uit naar de komst en het gebruik van de ‘Outliner’-truck: “We hebben niet alleen het perfecte voertuig voor onze behoeften, maar we kunnen ook onze nieuwe ideeën naar de buitenwereld communiceren dankzij het opvallende uiterlijk”, benadrukken de broers en zussen.


  De speciale vrachtwagen is een belangrijk onderdeel van de 33e verjaardag van het bedrijf en tegelijkertijd een bedankje en een eerbetoon aan vader en oprichter van het bedrijf, Theo Widmer.