Trucks

Duivenvoorde Transport rijdt duurzaam, veilig en efficiënt met Volvo FH Electric

Voor pendeltrajecten tussen de distributiecentra van Hoogvliet supermarkten in de regio Bleiswijk en Zoeterwoude wil Duivenvoorde Transport dit najaar een Volvo FH Electric inzetten. Vooral het efficiënte, schone en veilige karakter van de truck was voor Duivenvoorde Transport reden om voor de Volvo FH te kiezen. De transporteur wil voortrekker zijn in de transitie naar duurzaam transport en tekende daarom onlangs een intentieverklaring bij Volvo Trucks-dealer Volvo Group Truck Center.
Duivenvoorde Transport rijdt duurzaam, veilig en efficiënt met Volvo FH Electric

“Wij willen als Duivenvoorde Transport graag een voortrekkersrol vervullen in de transitie naar duurzaam en elektrisch transport. Om steeds meer goederen efficiënt, maar ook zo schoon en veilig mogelijk te leveren, hebben wij in 2019 Logi Connekt opgericht. Vanuit een HUB in Zoeterwoude verzorgen we de stad- en regiodistributie in de regio 071 met zero emissie transportmiddelen. Slim, schoon en zuinig zijn daarbinnen leidend en een elektrische vrachtwagen die veel kan vervoeren op een zeer efficiënte en zuinige manier sluit daar uitstekend op aan”, verklaart Bernard Duivenvoorde, eigenaar van Duivenvoorde Transport, zijn keuze voor de Volvo FH Electric.

Ook het veilige karakter van Volvo-trucks was een van de redenen om voor de elektrische oplossing van Volvo te kiezen. “We hebben al verschillende Volvo-trucks rijden en merken dat Volvo qua veiligheid vooroploopt. Zo is het zichtveld erg goed en ook de rust in de cabine komt de veiligheid ten goede, vertellen onze chauffeurs. Deze rust zal met het lage aantal decibellen in een elektrische truck alleen nog maar toenemen”, verklaart Bernard Duivenvoorde.

Voor het opladen heeft Duivenvoorde Transport een eigen laadpunt waar de elektrische truck voornamelijk ’s nachts wordt opgeladen. Daarnaast gaat de transporteur gebruik maken van de laadinfra die geïnstalleerd wordt bij het distributiecentrum van Hoogvliet in Bleiswijk. “Hier zullen we overdag bijladen, bijvoorbeeld tijdens het laden of lossen. Op het distributiecentrum ligt een groot aantal zonnepanelen waardoor de elektrische vrachtwagen overdag grotendeels met groene stroom kan worden bijgeladen”, verklaart Bernard Duivenvoorde.


Kosten betaalbaar door transportbewegingen te bundelen

Over de meerkosten voor een elektrisch voertuig heeft Duivenvoorde Transport goed nagedacht. “We horen vaak dat elektrisch rijden kostenverhogend werkt. Maar dat hoeft niet. Natuurlijk zijn elektrische trucks nu helaas nog duurder dan conventionele dieselmodellen, maar door effectief samen te werken en verschillende transportbewegingen beter te bundelen naar het afleverpunt kunnen we de kosten voor leveranciers en klanten toch betaalbaar houden”, besluit Bernard Duivenvoorde.

De intentieverklaring voor de Volvo FH Electric 4x2-trekker werd onlangs getekend door Duivenvoorde Transport. De officiële order zal naar verwachting dit voorjaar worden getekend waarna de truck in het najaar kan worden geleverd door Volvo Trucks-dealer Volvo Group Truck Center.

Over Duivenvoorde Transport

Duivenvoorde Transport is van een klein familiebedrijf in 1937 uitgegroeid tot een professioneel transportbedrijf dat zich richt op het bevoorraden van supermarkten en het vervoeren van groente, fruit, bloemen en planten naar van en naar veilingen. Het wagenpark bestaat uit 37 voertuigen waaronder 15 trekkers, 12 bakwagens en 10 zogenaamde kettingauto’s voorzien van een kettingsysteem waarmee containers op- of afgezet kunnen worden vanaf de grond of het laadperron. Het materiaal opleggers, citytrailers en bakwagens is voorzien van koelmotor en laadklep.

In 2019 richtte Duivenvoorde Transport Logi Connekt op dat zich richt op schoon, slim en veilig stad- en regiovervoer.

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

Meer Volvo Trucks-nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release