Trucks

Werkzaamheden die teruggaan naar onze roots

BOMEN- EN HOUTTRANSPORT

U vervoert zware ladingen over slechte wegen maar ook efficiënte langeafstandstransporten over goede wegen. U bent op zoek naar een truck met sterke off-roadcapaciteiten, kruipversnellingen, sterke luchtvering en hydraulische aandrijving op de vooras (hydrodrive/X-track), die zowel in de bossen als op de snelweg optimaal functioneert. Hieronder vindt u de trucks die geschikt zijn voor uw werkzaamheden.

Als iemand weet hoe het werkt in het bomen- en houttransport dan is het een Zweeds merk. We adviseren u daarom graag in een persoonlijk gesprek over de optimale truck voor uw werkzaamheden.

Ervaringen van klanten

We moeten continu letten op de brandstofefficiency en het brandstofverbruik optimaliseren, omdat we altijd met volledige belading rijden.

Belangrijke features van Volvo Trucks voor uw bomen- en houttransport

Ontdek de oplossingen die zijn gemaakt om u het leven gemakkelijker te maken en uw bedrijf beter te laten presteren.

Tot 750 paardenkrachten, met gemak getemd
Met een Volvo heeft u het gewenste vermogen binnen handbereik. Achter het stuur van de Volvo FH16 heeft u de beschikking over max. 750 pk en 3550 Nm koppel. Het vermogen is beschikbaar wanneer u dat nodig heeft, en het maakt de Volvo FH16 gemakkelijk te rijden.

I-Shift met kruipversnellingen
Profiteer van een uitstekend startvermogen (zelfs bij volledige lading), en van volledige controle bij de laagste snelheden. Met I-Shift met kruipversnellingen hoeft u geen concessies te doen aan brandstofefficiency of startvermogen.

Veilig afdalen met de strekrem
Truck en volledig geladen trailer rijden een helling omlaag. De strekrem schakelt de wielremmen op de trailer in om de voertuigcombinatie recht te laten rijden en scharen te voorkomen.

Tractieregeling
Met het dashboard heeft u tot in details de controle over de belasting op elke as, de functie voor bogiedruk en alle differentiëlen. Draai de bediening in het tractieregelingspaneel naar rechts voor meer grip.

Optimaliseren met I-See
I-See gebruikt topografische gegevens om de snelheid en schakelmomenten op uw ritten te optimaliseren voor brandstofefficiency.

Heavy duty-bumper
Het robuuste front met een zware bumper en een beschermingsplaat beschermt essentiële onderdelen en maakt uw truck geschikt voor zwaar gebruik.

Volvo Dynamic Steering zoals u het wilt
Bent u op zoek naar perfecte stabiliteit en controle bij alle snelheden, terwijl uw schouders minder worden belast? Bekijk Volvo Dynamic Steering eens van dichterbij.

External Steering
Volvo Dynamic Steering biedt de mogelijkheid voor besturing op afstand. Zodat u uw truck kunt besturen vanuit de chauffeursstoel.

Comfortabele cabines
Al onze cabines leveren veel comfort met lage geluidsniveaus en meer dan genoeg ruimte. Voor u en de dingen die u nodig heeft.

De manoeuvreerbaarheid
We hebben het rijden met lange combinaties met veel assen vereenvoudigd. Voorloop- en naloopassen hebben royale stuurhoeken. En door de liftbare tandemas verloopt het nemen van bochten met een truck met tandemstel meer zoals rijden met enkele aandrijving.

Het zicht
Royale ruitoppervlakken en goed vormgegeven spiegels betekenen uitstekend zicht. Bovendien kunt u tot acht camera's toevoegen waarvan de beelden worden weergeven op het secundaire display. U heeft de touwtjes in handen.

Voorwielaandrijving wanneer dat nodig is
Automatic Traction Control schakelt de aangedreven vooras in wanneer u die nodig heeft. En schakelt die uit wanneer u het niet meer nodig heeft.

Ruimte voor een kraan
Kies een van onze lage slaapcabines en maak plaats voor een kraan bovenop.

Bescherm uw beschikbaarheid met een Volvo Gold Contract
De beste manier om uw beschikbaarheid te waarborgen is met een Volvo Gold Contract, dat al het preventieve onderhoud en reparaties aan de truck omvat tegen een vast maandbedrag. Uw truck communiceert ook op afstand met de werkplaats om uw bezoekjes zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Uw truck wordt in de best mogelijke conditie gehouden en u heeft volledige controle over de kosten. Als uw kilometrage varieert, kies dan voor het Flexi-Gold Contract. Dit biedt dezelfde dekking, maar tegen een tarief dat is aangepast aan het ritme van uw bedrijf.

Persoonlijk advies nodig?

We komen graag met u vrijblijvend in contact om de mogelijkheden te bespreken. In een persoonlijke afspraak geven we u graag meer informatie en een advies of offerte op maat. Na het invullen van dit formulier nemen we z.s.m. contact met u op.