Trucks

Tim van Norden
2023-09-28
Leestijd: 2 min.
Total Cost of Ownership (TCO)
Author
Tim van Norden
Sales Manager VFS

Hoe financier ik een vrachtauto als startende ondernemer?

Als startende ondernemer is het essentieel om de juiste middelen te hebben om uw bedrijf op de juiste manier te laten groeien. Betrouwbaar materieel is van cruciaal belang voor bedrijven in de logistieke sector. Maar hoe financiert u als starter een nieuwe vrachtauto?

Net als andere ondernemingen, staat u als starter voor de uitdaging om de bedrijfsvoering efficiënt in te richten en uw financiën zorgvuldig te beheren. De aanschaf van een (eerste) truck is een essentiële en leuke stap, maar kan financieel zien ook spannend zijn. Het investeren in materieel kan een grote belasting voor het budget betekenen. Dit artikel verkent de mogelijkheden om een vrachtauto te financieren, zodat u als beginnende ondernemer een geïnformeerde keuze kunt maken.


Financial Service Lease

De meest populaire financieringsoptie voor beginnende ondernemers is Financial Service Lease. Met dit product wordt u de economische eigenaar van de truck, waarbij u deze in termijnen betaalt. Dit geeft u de voordelen van eigendom, zoals afschrijvingen en belastingvoordelen, terwijl u toch uw kapitaal behoudt voor andere zakelijke behoeften.


Operational Lease

Operational Leasing is een andere optie om een vrachtauto te financieren. Met deze optie blijft de leasemaatschappij eigenaar van de vrachtauto. Maandelijk betaalt u het overeengekomen leasebedrag, waarbij onderhoud, verzekering en andere operationele kosten zijn inbegrepen. Dit kan aantrekkelijk zijn als u zich daarover geen zorgen wilt maken.


Een tweedehands truck

Als uw budget beperkt is, kunt u overwegen om een occasion (ook wel tweedehands of used truck genoemd) aan te schaffen. Ook voor gebruikte vrachtauto’s zijn financieringsopties mogelijk. U profiteert dan wel van de kwaliteit en betrouwbaarheid van een truck, maar dan tegen een lagere prijs.


Maatwerkoplossingen

Elke onderneming is uniek is. Daarom zien er maatwerkfinancieringsoplossingen om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Deskundige financieel adviseurs staan voor u klaar om u te helpen de juiste financieringsoptie te kiezen en u door het aanvraagproces te begeleiden.

Anderen bekeken ook

Laatste nieuws

Latest Press Release