Trucks

Volvo Trucks
2023-02-14
Leestijd: 2 min.
Total Cost of Ownership (TCO)
Author
Volvo Trucks

U bestelt een nieuwe vrachtwagen en deze moet worden voorzien van een speciale opbouw, een kraan of iets dergelijks. Uw voertuig wordt naar een andere locatie verplaatst dan die van uw leverende dealer. Soms vraagt de dealer u het chassis te betalen voordat het naar de opbouwer gaat. Uw voertuig is dan meestal nog niet gekentekend en bestaat er nog geen (WAM) verzekeringsplicht. 

Hoe is uw chassis tijdens een opbouwperiode verzekerd?

Dit is afhankelijk van de situatie en wie de opdracht geeft aan de opbouwer. Er zijn twee hoofdlijnen:
 

1. De auto gaat in opdracht van een dealer naar een opbouwer.

De facturatie loopt geheel via de dealer. In dit geval is de dealer de opdrachtgever en valt het chassis onder de dekking van de garagepolis van de leverende dealer.
 

2. De auto gaat in opdracht van u zelf naar de opbouwer.

U betaalt de opbouwer rechtstreeks. Eventueel heeft de dealer u gevraagd om het chassis te betalen. 
 

  • Als de opbouwer een garagepolis met voldoende dekking heeft (en dat is niet bij iedere opbouwer het geval) valt het chassis onder de dekking van de garagepolis van de opbouwer.

  • De opbouwer heeft zijn aansprakelijkheid uitgesloten (gebeurt veel bij de bekende opbouwers) of de opbouwer heeft een garagepolis met onvoldoende dekking. In dit geval is het advies om het chassis zelf te verzekeren, zeker gezien de alsmaar toenemende waardes van de hedendaagse chassis (bv. van elektrische trucks). Bij veel banken, lease- of financieringsmaatschappijen is dit zelfs verplicht.

Vooral in verband met de waarde van elektrische voertuigen is er niet altijd (voldoende) dekking op de garagepolis van een opbouwer. Bespreek met uw dealer en uw opbouwer(s) of u het chassis zelf moet verzekeren.

Anderen bekeken ook

Laatste nieuws

Latest Press Release