Trucks

5 redenen om fleetsoftware te gebruiken

Trucks worden steeds krachtiger. Toch is een truck nog steeds geen sportwagen. Om minder ervaren chauffeurs of chauffeurs die vaak van truck wisselen te helpen om het optimale uit hun voertuig te halen, introduceert Volvo Trucks nu fleetsoftware. Hoewel deze software wellicht geen directe impact heeft op uw milieulabel kan het wel een positieve bijdrage leveren aan het verbruik. We zetten de voordelen op een rij.
5 redenen om fleetsoftware te gebruiken

1. Maximum snelheid van het voertuig wordt beperkt tot 85 km/u.
Met een te hoge snelheid loopt u niet alleen het risico op fikse boetes; het is ook slecht voor het verbruik. 90 km/u óf 85 km/u rijden, scheelt per truck zo’n 3,5% brandstof. Dit kan voor een transportbedrijf met een gemiddelde inzet per truck van 125.000 km op jaarbasis tussen de € 1.000 à € 1.500 schelen.

2. Bepaalde powerfuncties worden gedeactiveerd.
Een truck hoeft geen snelheidsrecords te breken. Hoewel kracht in sommige toepassingen van het grootste belang is, is het niet in alle segmenten nodig om bijvoorbeeld als eerste bij het stoplicht weg te kunnen rijden. Om brandstof te besparen, heeft Volvo Trucks er daarom voor gekozen om in de fleetsoftware de powerstand, kick down en de optie om manueel te kunnen schakelen te deactiveren. Overigens zonder concessies te doen aan de rijprestaties en gemiddelde snelheid.

3. I-See staat standaard in meest zuinige modus.
Met de fleetsoftware staat I-See altijd in de meest zuinige modus (eco level 3) en kan niet uitgeschakeld worden door de chauffeur. Daarnaast zijn de instellingen met betrekking tot under- en overspeed geoptimaliseerd voor een kruissnelheid van 80-85 km/u waarbij rekening wordt gehouden met de maximale snelheidsoverschrijding op de tachograaf. Het daadwerkelijke gebruik van de cruise control kan vervolgens worden opgevolgd via Dynafleet.

4. Motoruitschakeling bij stationair draaien.
Het is algemeen bekend dat stationair draaien brandstof verbruikt. Om dit te beperken, heeft de fleetsoftware de functie motoruitschakeling bij stationair draaien. De motor schakelt hiermee na 5 minuten stationair draaien automatisch uit. Uw Volvo Trucks-dealer kan dit naar wens korter of langer instellen.

5. Verval in oude, minder zuinige rijstijl wordt beperkt.
Na het volgen van een Code 95-training ‘Zuinig Rijden’ zijn veel chauffeurs gemotiveerd om de zuinige rijstijl vast te houden. Te vaak zien we echter dat chauffeurs terugvallen op hun oude, niet zo zuinige rijstijl. Dat is jammer. Om deze zuinige rijstijl toch vast te houden, biedt de fleetsoftware uitkomst. Instellingen zijn vastgelegd in de meest zuinige stand en kunnen door de chauffeur niet handmatig worden gewijzigd.

Wilt u ook uw brandstofverbruik optimaliseren en fleetsoftware u daarbij laten helpen? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.