Trucks

Het beste van maart: de belangrijkste artikelen in één overzicht

| Leestijd: 5 min | Leestijd: 5 min
Als Volvo Trucks proberen we u zo goed mogelijk te ondersteunen. Naast het specificeren van de juiste truck doen we dit door zoveel mogelijk nieuws en kennis met u te delen. Wilt u de populairste artikelen van afgelopen maand nog eens lezen? Dit is het beste van maart.
Het beste van maart: de belangrijkste artikelen in één overzicht

Maximaal laadvermogen voor Schenk Tanktransport met Volvo LNG

Schenk Tanktransport uit Papendrecht heeft onlangs wederom Volvo FH LNG-trucks in gebruik genomen. Doordat er gewichtscompensatie mogelijk is met een Volvo LNG-truck hoeft het bedrijf niet in te leveren op laadvermogen.

De geheimen achter het succes van 20 jaar I-Shift

I-Shift, de baanbrekende automatisch schakelende versnellingsbak van Volvo Trucks bestaat dit jaar 20 jaar. Wat zijn de geheimen achter het wereldwijde succes?

Waarom is een elektrische truck de hoge investering waard?

Serieproductie van nieuwe Volvo Trucks-range gestart

Volvo Trucks’ nieuwe generatie zware vrachtwagens - de Volvo FH, FH16, FM en FMX - is binnenkort te zien op de Nederlandse wegen. De trucks gaan nu in serieproductie in de Volvo-fabrieken in Zweden, België en Rusland.

Elektrische afvalinzameling voor Van Kaathoven

Recentelijk nam Van Kaathoven een Volvo FE Electric in gebruik. Een 100% elektrisch aangedreven truck zorgt voor minder fijnstof, minder CO2-uitstoot en minder geluid en dat waren redenen voor een zware elektrische truck te gaan.

Hoe werkt een noodremsysteem precies?

Zichtveld – wat doet Volvo Trucks om het zichtveld te verbeteren en dode hoeken te verminderen? Een overzicht.

Druk verkeer, voetgangers, fietsers, nauwe straten en weinig ruimte: dat zijn slechts een paar van de uitdagingen voor vrachtwagenchauffeurs in binnensteden. Naast waarschuwingssystemen en camera’s blijft een goed zichtveld met beperkte dode hoeken uitermate belangrijk voor de veiligheid. Wat doet Volvo Trucks om het zichtveld te verbeteren en dode hoeken te verminderen?

Primeur: nieuwe Volvo FMX voor MixTrans

MixTrans uit Steenwijk heeft als een van de eersten in Nederland het nieuwe model Volvo FMX in gebruik genomen. Het is een Volvo FMX 460 10x4 TAG-XL betonmixer.

Maatwerk voor AB Texel Group

AB Texel Group en Volvo Trucks Nederland hebben recent een overeenkomst getekend voor de levering van 50 Volvo-trucks. De gezamenlijke focus op maatwerk en CO2-besparing en de wil om op te trekken als elkaar versterkende business partners waren voor AB Texel Group de voornaamste motivatie voor deze overeenkomst.

Welke veiligheidssystemen biedt Volvo Trucks aan?

Het is een onontkoombaar feit dat zo´n 90% van de huidige verkeersongevallen wordt veroorzaakt door menselijk handelen. Hoe kunnen we dit verontrustende cijfer positief beïnvloeden? En welke veiligheidssystemen helpen de chauffeur om zoveel mogelijk zijn of haar werk te kunnen doen?

Is een elektrische truck veilig?