Trucks

Raymond Wittenberg Romy Richter
2023-10-05
Leestijd: 2 min.
Transportinformatie
Authors
Raymond Wittenberg
Product Manager Services
Romy Richter
Business Development Manager Services

Maak kennis met de service Driver Times in de Volvo Connect App

Wist u dat uw chauffeurs heel makkelijk kunnen zien hoeveel tijd er is besteed aan het rijden, werken, rusten en wat de beschikbare tijd nog is? En dat wagenparkbeheerders inzicht kunnen krijgen hoe alle gekoppelde chauffeurs ervoor staan met hun rij- en rusttijden? Driver Times van Volvo Connect maakt het mogelijk, ook in een handige app.


Wat is Volvo Connect?

Volvo Connect is de klantenportal die alle digitale services van Volvo Trucks samenbrengt. Dit platform biedt u de voordelen van hoe digitalisering en connectiviteit uw werkzaamheden kunnen vereenvoudigen. Het zorgt voor makkelijke toegang tot cruciale informatie en functies voor efficiënt wagenparkbeheer. U heeft de mogelijkheid verschillende gratis en betaalde services te gebruiken, bijvoorbeeld op het gebied van onderhoudsplanning, navigatiekaart-updates, voertuig- en chauffeursrapportages en een overzicht van werkplaatshistorie. 


Dit is de service Driver Times

Inzicht in rijtijden, werktijden, rusttijden en meer: Driver Times houdt alle chauffeursactiviteiten in de gaten en helpt u te voldoen aan de wet- en regelgeving. De service is ontworpen om de werkuren en daarmee inzet van chauffeurs te optimaliseren en ondersteunt de naleving van de EU-wetgeving inzake rij- en rusttijden. Het stelt u in staat om effectief te bepalen welke chauffeur het meest geschikt is voor een nieuwe rit, wie een pauze nodig heeft en van wie de werkdag of -week ten einde is. Ook biedt de service remote tacho download. Lees hier meer over in het artikel: ‘Wees voorbereid op een ILT-controle van rij- en rusttijden digitale tachograaf’.

Met één druk op de knop inzicht in rij- en rusttijden

Met Driver Times is in de Volvo Connect App kan uw chauffeur onder ‘Mijn chauffeursactiviteit’ met één druk op de knop – en altijd en overal – onder andere zien hoeveel tijd er per dag besteed is aan rijden, werken, rusten en beschikbaarheidstijd. Daarbij is het ook mogelijk om deze gegevens per week, maand en andere termijnen te zien.


Voor wagenparkbeheerders is in de app ‘Overzicht chauffeursactiviteit’ aan te klikken. Hier wordt weergegeven hoe alle aan de app gekoppelde chauffeurs ervoor staan met hun rij- en rusttijden. Heeft u liever een visuele weergave van de data? Kies dan voor de optie om de gegevens een grafiek te tonen.


Doorloop de volgende stappen om voor uw chauffeurs de toegang tot Driver Times in de Volvo Connect App te beheren (zie afbeeldingen hieronder):

Tachograafgegevens zichtbaar op het infotainmentsysteem

Daarnaast is onlangs Driver Times Support geïntroduceerd. Beschikt u over een Volvo FM, FMX, FH of FH16 gebouwd vanaf 2021 en uitgerust met het nieuwste infotainmentsysteem? Dan zijn uitgebreide tachograafgegevens vanaf nu ook onboard zichtbaar op het tweede scherm in het dashboard van de cabine. Uw chauffeur kan zo nog makkelijker voldoen aan de rijtijdenwet.


Downloaden Volvo Connect App

De Volvo Connect App is voor iedereen gratis te downloaden. Zodra er ook een Volvo Connect-service geactiveerd is, zoals Driver Times, Fuel & Environment, Positioning en Messaging, is de bijbehorende data in de app terug te zien.

Anderen bekeken ook

Laatste nieuws

Latest Press Release