Trucks

LB-Logistics investeert in duurzaamheid met LNG

LB-Logistics B.V. in Veghel heeft onlangs een nieuwe Volvo FH LNG 460 pk 4x2-trekker in gebruik genomen. De truck werd geleverd door BAS Truck Center in Veghel. LB-Logistics zet zich actief in voor duurzaamheid en veiligheid in de volle breedte. Met de investering in Volvo Trucks en LNG worden beide speerpunten ingevuld.
LB-Logistics investeert in duurzaamheid met LNG

Duurzaamheid maakt onderdeel uit van de visie van LB-Logistics. In 2008, bij de bouw van het DC, is er bijvoorbeeld al voor gekozen om het te verwarmen en koelen door middel van aardwarmte. Een ander voorbeeld is dat vorig jaar alle TL-verlichting is vervangen door LED-verlichting met bewegingssensoren. De investering in een Volvo FH op LNG is een logische vervolgstap in dit rijtje met duurzame initiatieven. De CO2-uitstoot van een LNG-truck is namelijk 20% lager dan zijn tegenhanger op diesel en de mogelijkheid om te rijden op Bio-LNG betekent een mogelijke reductie van 100%.

Gert van Lieshout, CEO van LB-Logistics: "De vraag was: hoe creëren we nog meer toegevoegde waarde voor onze opdrachtgevers? Door de aanschaf van een brandstofzuinige Volvo FH LNG helpen we deze ambitie waar te maken. LNG is -door de lagere CO2-uitstoot- schoner en milieuvriendelijker dan diesel. Bovendien waren we al bekend met het merk Volvo Trucks en de service van Volvo Trucks-dealer BAS Truck Center. Dat geeft vertrouwen."

 

Efficiënt en kostenverlagend

De Volvo FH LNG-truck heeft dezelfde rijeigenschappen als zijn tegenhanger op diesel. Verder is de truck net zo zuinig, maar ligt de brandstofprijs tot 40% lager. Dus; hoe meer kilometers er worden gereden, hoe beter dit voor de uiteindelijke Total Cost of Ownership is.

De Volvo FH 460 pk LNG 4x2-trekker wordt door LB-Logistics voornamelijk ingezet voor het nationale vervoer van petfood. Gert van Lieshout: "De truck komt in principe elke avond terug op de standplaats in Veghel alwaar ook getankt kan worden, bovendien zijn er voldoende tankstations onderweg."

De vraag was: hoe creëren we nog meer toegevoegde waarde voor onze opdrachtgevers? Door de aanschaf van een brandstofzuinige Volvo FH LNG helpen we deze ambitie waar te maken. LNG is door de lagere CO2 uitstoot schoner en milieuvriendelijker dan diesel.

Over LB-Logistics B.V.

LB-Logistics is een logistiek dienstverlener die voor klanten opslag, voorraadbeheer inclusief eventuele verwerking van retouren, ompakken, stickeren, administratie en verzending verzorgt.

Ook transport van zowel food als non-food, in binnen- en buitenland behoort tot de uitgebreide dienstverlening. Met behulp van de meest moderne warehousemanagement-systemen (WMS) staat het team van LB-Logistics garant voor een optimale bijdrage aan de bedrijfsresultaten. LB-Logistics is een gecertificeerd bedrijf voor ISO 22000, GMP+ en AEO. Daarnaast zet het bedrijf zich actief in voor duurzaamheid en veiligheid in de volle breedte.

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

Meer Volvo Trucks-nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release