Trucks

Duurzaam transport van beton met 11 keer Volvo FM Electric voor Deense Unicon

Unicon, de grootste producent en leverancier van stortklaar beton in Denemarken, heeft een order getekend voor 11 Volvo’s FM Electric. De trucks worden eind dit jaar geleverd. Unicon en Volvo Trucks zijn een langdurige samenwerking overeengekomen die gericht is op het ontwikkelen en implementeren van complete elektrische oplossingen voor vrachtwagens en carrosserieën voor de betonindustrie.
Na goede ervaring te hebben opgedaan met een Volvo FE Electric, zet Unicon nu de volgende grote stap naar emissievrije distributie.
Na goede ervaring te hebben opgedaan met een Volvo FE Electric, zet Unicon nu de volgende grote stap naar emissievrije distributie.

Na goede ervaring te hebben opgedaan met een Volvo FE Electric, zet Unicon nu de volgende grote stap naar emissievrije distributie door een order te tekenen voor een nieuwe generatie elektrische trucks met een groter bereik en een hoger laadvermogen. De 11 Volvo’s FM Electric worden in het najaar geleverd en ingezet voor het transport van beton voor de Deense markt.

Unicon en Volvo Trucks zijn een langdurige samenwerking aangegaan om elektrische oplossingen voor de betonindustrie te implementeren en te optimaliseren. De samenwerking heeft tot doel Unicon de mogelijkheid te geven om elektrische voertuigen in gebruik te nemen die aansluiten bij alle behoeften voor een efficiënte en duurzame distributie van stortklaar beton.

“Met deze grote order en ambitieuze samenwerkingsovereenkomst zetten we concrete acties achter onze CO2-emissiedoelstellingen voor het transport. Dit onderstreept duidelijk onze rol als koploper in de bouwsector, zowel in Denemarken als wereldwijd. We kijken erg uit naar de samenwerking met Volvo Trucks, die ons unieke kansen biedt om samen de juiste complete elektrische oplossingen voor vrachtwagens en carrosserieën voor ons transport te ontwikkelen”, legt Christian Elleby, Supply Chain & Procurement Director bij Unicon, uit.

We kijken erg uit naar de samenwerking met Volvo Trucks, die ons unieke kansen biedt om samen de juiste complete elektrische oplossingen voor vrachtwagens en carrosserieën voor ons transport te ontwikkelen

Grote uitdaging om betontransport te elektrificeren

De Deense record order voor elektrische trucks is opmerkelijk, want zware voertuigen voor de betonindustrie behoren tot de moeilijkst te elektrificeren voertuigen. Daarom is dit volgens Peter Ericson, Managing Director van Volvo Trucks in Denemarken, een belangrijke en toekomstgerichte samenwerking, waar ze veel van verwachten:

“Met deze overeenkomst zetten we belangrijke stappen in het uitbreiden van fossielvrije distributie-oplossingen in de betonindustrie, waar elektrificatie van zware voertuigen een zeer moeilijke uitdaging is vanwege de zware lasten en de voortdurende verschillen in mengvereisten. We zijn verheugd Unicon aan boord te hebben als strategische partner en we verwachten veel te leren en te ontwikkelen ten behoeve van de gehele industrie.”

Mijlpaal in emissievrij wagenpark

Unicon is van mening dat elektrische trucks de meest voor de hand liggende technologie bieden om ambitieuze duurzaamheidsdoelen te bereiken. Dit geldt zowel voor het ondersteunen van emissievrij transport van stortklaar beton als voor het creëren van een betere en nog veiligere werkomgeving op bouwplaatsen.


"Met de nieuwe elektrische vrachtwagens zijn we klaar om te voldoen aan de eisen voor emissievrije bouwplaatsen in Denemarken, die we zowel zien in de stad Kopenhagen, als bij een toenemend aantal aannemers en bouwbedrijven", zegt Christian Elleby.

Achtergrond Unicon A/S

  • Unicon is de oudste en grootste producent en leverancier van stortklaar beton in Denemarken met 35 fabrieken en meer dan 400 medewerkers in het hele land. Het produceert jaarlijks ongeveer 1 miljoen kubieke meter beton en heeft een eigen vloot van 195 trucks.
  • Unicon heeft een doelstelling gedefinieerd om de CO2-uitstoot van zijn vloot in 2025 met 30 procent te verminderen ten opzichte van 2019. Daarnaast heeft het bedrijf een duidelijke strategie om zijn vloot van trucks in 2035 emissievrij te maken.
  • Unicon maakt deel uit van de Aalborg Portland Group; eigendom van de Italiaanse Cementir Holding.

Neem voor meer informatie over dit persbericht contact op met:

Charles Engelaar
Tel: +31 651427151
E-mail: charles.engelaar@volvo.com

Meer Volvo Trucks-nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release

For further information, please contact:

Jan Strandhede
Media Relations Director, Volvo Trucks
Tel: +46 31 3233715
Email: jan.strandhede@volvo.com

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,300 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2022 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.