Trucks

Fuel & Environment

Met Fuel & Environment in Volvo Connect kunt u eenvoudig de prestaties van uw trucks en de rijstijl van uw chauffeurs volgen. Ontdek via overzichtelijke rapporten waarom de ene chauffeur meer brandstof verbruikt dan een andere. Deze snelle en nauwkeurige service helpt u om potentiële besparingen vast te stellen die uw resultaten verbeteren en uw CO2-uitstoot verlagen. 

Belangrijkste voordelen

Houd rijafstand, brandstofverbruik en emissieniveaus bij.

Analyseer de rijstijl van elke chauffeur. 

Ontdek hoe u na verloop van tijd brandstof kunt besparen. 

Ontvang meldingen over mogelijke brandstofdiefstal.

Controleer uw CO2-uitstoot. 

Verbeter en behoud de zuinige rijstijl van de chauffeur.

Lees hieronder meer over Fuel & Environment. U kunt ook de Digital Service Store in Volvo Connect bezoeken of contact opnemen met uw dichtstbijzijnde dealer voor meer informatie.

Heeft u nog geen Volvo Connect?


Neem contact op met uw dealer om u aan te melden.

Wie is uw beste chauffeur?

Met de Brandstofverbruik Score ziet u een overzicht van het brandstofverbruik van uw chauffeurs en hun voertuigen. De score toont op een schaal van 0 tot 100 aan hoe de chauffeur presteert binnen vier thema's: gebruik van motor en versnellingen, anticiperen en remmen, snelheidsaanpassing en stilstand.

Haal meer uit Fuel & Environment

Met de Brandstofverbruik Score kunt u de prestaties van uw chauffeurs heel gedetailleerd met elkaar vergelijken. Deze informatie, in combinatie met een effectieve chauffeurstraining, helpt u bij het beheersen van uw brandstofverbruik op de lange termijn.

Met Fuel & Environment kunnen chauffeurs zelf hun rijtechnieken controleren en aanpassen wanneer ze onderweg zijn. Zo kunnen ze hun brandstofverbruik met wel 5% verlagen.

Laat uw bedrijf groeien

Door het verbeteren van het brandstofverbruik verkleint u tegelijkertijd uw ecologische voetafdruk. Nauwkeurig gedocumenteerde emissiewaarden kunnen u helpen om milieubewuste klanten te vinden en aan u binden. Emissierapporten kunnen eenvoudig worden opgesteld en automatisch naar uw klanten worden verzonden als ze deze nodig hebben. Rapporten over brandstofverbruik en de impact op het milieu zijn beschikbaar voor trucks op diesel en trucks op LNG.

Driver Coaching

Geef uw chauffeurs het advies dat ze nodig hebben om hun rijstijl te optimaliseren. Zelfs terwijl ze onderweg zijn. Driver Coaching is een functie in de cabine die tijdens de rit continu analyses levert. Het is een snel reagerend hulpmiddel van onschatbare waarde, ontworpen om uw bedrijfsresultaten te verbeteren.

Let's connect

Klaar om aan de slag te gaan met Volvo Connect? Of heeft u gewoon een vraag over een service?
Uw dichtstbijzijnde dealer kan u helpen.