Trucks

Range & Route

Range & Route is een krachtige tool voor routeplanning en actieradiussimulatie in Volvo Connect die speciaal is ontworpen voor elektrische trucks. Met deze service kunt u de route van de truck simuleren en een voorspelling krijgen van de actieradius en het energieverbruik. Zo kunt u ervoor zorgen dat de truck genoeg elektriciteit heeft om zijn taak uit te voeren - zodat u transportopdrachten met vertrouwen kunt plannen. 

Er zijn veel factoren die de actieradius van een elektrische truck beïnvloeden. Dit zijn onder andere de specificaties van de truck, de omvang van de lading, hoe vlak of heuvelachtig de route is en of de truck is uitgerust met speciale energieverslindende machines zoals een afvalpers. Inzicht krijgen in de totale impact van deze factoren op de actieradius van een truck kan een uitdaging zijn, maar met Range & Route worden deze berekeningen automatisch voor u uitgevoerd. Dit maakt het eenvoudiger om uw wagenpark te beheren en helpt u de efficiëntie van uw elektrische trucks te maximaliseren.

Belangrijkste voordelen

Simuleer de route van de truck.

Voorspel energieverbruik en actieradius.

Voeg laadstops toe.

Verzend de route naar het navigatiesysteem in de truck.*

Zorg ervoor dat het plan wordt gevolgd.

Ondersteuning voor alle elektrische trucks.

Lees hieronder meer over Range & Route. U kunt ook de Digital Service Store in Volvo Connect bezoeken of contact opnemen met uw dichtstbijzijnde dealer voor meer informatie.

* Alleen bij de Heavy Duty-range

Andere services voor elektrische trucks

Let's connect

Klaar om aan de slag te gaan met Volvo Connect? Of heeft u gewoon een vraag over een service?
Uw dichtstbijzijnde dealer kan u helpen.