Trucks

Het maximale uit elke rit halen

ADR-transport

In het ADR-transport (vervoer van gevaarlijke stoffen) telt iedere kilogram. Het configureren van een truck met een zo laag mogelijk eigen gewicht en daarmee een zo hoog mogelijk laadvermogen is van cruciaal belang in de maximalisering van uw winst. Bij Volvo Trucks doen we er alles aan om onze klanten van de beste truckspecificatie te voorzien. Zo hebben we een unieke 'Light Concept-truck' ontwikkeld voor onze klanten zoals u. Ook vindt u hieronder meer informatie over de Volvo FH en Volvo FM, de Volvo-trucks die per definitie geschikt zijn voor ADR-transport.

Uiteraard verschilt de precieze specificatie van de truck per transportonderneming. We adviseren u in een persoonlijke afspraak graag over de voor u meest winstgevende en veilige oplossing voor uw eigen ADR-transporttaken.

Ervaringen van klanten

Omdat we de trucks zo vaak inzetten, soms wel 7.500 uur per jaar, is een laag niet-beladen gewicht heel belangrijk.
Volvo Trucks is erin geslaagd een laag eigen gewicht te realiseren, zonder dat er ingeleverd wordt op veiligheid en comfort. Het inzetten van Light Concept-trucks betekent meer laadvermogen en ook nog eens een lager brandstofverbruik.

Belangrijke features van Volvo Trucks voor uw ADR-transport

Ontdek de oplossingen die zijn gemaakt om u het leven gemakkelijker te maken en uw bedrijf beter te laten presteren.

Lichtgewicht voor meer laadvermogen 
Voor ADR- en bulktransport kunnen we trucks bouwen met een zeer laag chassisgewicht. En dit komt allemaal neer op verhoogd laadvermogen.

Dynafleet
Met de Dynafleet-services kunt u eenvoudiger de prestaties van de trucks, en de efficiency en veiligheid van chauffeurs in de gaten houden. Creëer in luttele seconden op basis van tal van parameters rapporten en ontdek waarom de ene chauffeur meer brandstof verbruikt dan een andere.. De service is snel en nauwkeurig en helpt u bij het bepalen van mogelijke verbeteringen in brandstofkosten, ecologische voetafdruk en veiligheid.

I-Shift Dual Clutch 
De I-Shift Dual Clutch biedt uiterst soepele, dynamische acceleratie. Perfect als u een vloeibare lading vervoert. 

Volvo Dynamic Steering zoals u het wilt 
Bent u op zoek naar perfecte stabiliteit en controle bij alle snelheden, terwijl uw schouders minder worden belast? Bekijk Volvo Dynamic Steering eens van dichterbij. 

Weggedrag en ondersteuning 
Onze trucks bieden altijd uitstekende wegligging en controle achter het stuur. En u ontvangt altijd de beste ondersteuning in de markt. Electronic Stability Control (ESC) helpt u koers te houden zonder te slippen. Volvo Dynamic Steering met Lane Keeping Assist detecteert en corrigeert het onbedoeld verlaten van de rijstrook. En Collision Warning met noodremfunctie grijpt in als u te dicht bij een voorliggend voertuig komt. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Er is nog veel meer, dus praat eens met uw dealer.

Het zicht
Onze cabines bieden uitstekend zicht door royale ruitoppervlakken en spiegels met een doordacht ontwerp. U kunt tot wel acht camera's toevoegen, zoals de dodehoekcamera aan de passagierszijde. Deze is geplaatst in de zijspiegel aan de passagierszijde.

Optimaliseren met I-See
I-See gebruikt topografische gegevens om de snelheid en schakelmomenten op uw ritten te optimaliseren voor brandstofefficiency.

Trucks op LNG 
Deze trucks rijden op LNG (vloeibaar aardgas) dat direct uw CO2-voetafdruk verkleint, met behoud van uw prestaties en productiviteit.

Veilig afdalen met de strekrem
Truck en volledig geladen trailer rijden een helling omlaag. De strekrem schakelt de wielremmen op de trailer in om de voertuigcombinatie recht te laten rijden en scharen te voorkomen.

Volvo Gold Contract 
De beste manier om uw beschikbaarheid te waarborgen is met een Volvo Gold Contract, dat al het preventieve onderhoud en reparaties aan de truck omvat tegen een vast maandbedrag. Uw truck communiceert ook op afstand met de werkplaats om uw bezoekjes zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Uw truck wordt in de best mogelijke conditie gehouden en u heeft volledige controle over de kosten.

Persoonlijk advies nodig?

We komen graag met u vrijblijvend in contact om de mogelijkheden te bespreken. In een persoonlijke afspraak geven we u graag meer informatie en een advies of offerte op maat. Na het invullen van dit formulier nemen we z.s.m. contact met u op.